Предприемач експонира Лео Меси в заведението си в Търново

Фигурата на знаменития футболист е в цял ръст от силикон

Лео Меси с футболна топка в ръка привлича клиенти в заведението на строителен предприемач във Велико Търново. Хилендар Тодоров е притежателят на силиконовата фигура на звездата на Барселона, която е изработена от силикон. Бизнесменът сподели пред "Труд", че е голям почитател на испанския тим и най-вече на аржентинеца. Близо година Хилендар Тодоров чакал, за да му направят макета, който е дело на скулптор от Варна и възпитаник на Великотърновския университет.

„Лео Меси е образец за спортист и човек, който успява да развива таланта си. Трябва да е еталон за младите, защото се отличава и със скромност и трудолюбие. Фигурата стана много сполучлива. Първо се изработва матрицата, а в калъпа се приготвя и самото изображение. Исках хората, които са му фенове да могат да се снимат с идола си", сподели Тодоров.

Така от три дни Лео Меси в заведението "Кокомото" непрекъснато е заобиколен от публика и малки и големи негови почитатели се фотографират за спомен.

"Дори още, докато го поставяхме, край заведението минаха испански туристи и останаха много впечатлени и радостни от идеята. Вече ми се обадиха и от фенклуба на Барселона и казаха, че специално ще дойдат във Велико Търново заради атракцията", сподели още Тодоров.

Кафенето му е оборудвано и като място за сбирки на почитатели на каталунците. Заради големия интерес предприемачът вече обмисля дали да не поръча още фигури и на други знаменити играчи, за да оформи и колекция. Покрай новата атракция постепенно се възражда и идеята за музей на спортната слава на Велико Търново, в който да има и подобни силиконови фигури на успели местни спортисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България