Представиха в Бургас най- вълнуващите епизоди от филма „Петя на моята Петя“

За пръв път и само в Бургас, в навечерието на деня на града- Никулден, бяха показани откъса от филма "Петя на моята Петя" , посветен на поетесата Петя Дубарова. Общо времетраенето им бе 25 минути, а прожекцията се състоя в една от залите на Морското казино..

По този повод в Бургас бе голяма част от екипа, който стои зад проекта - продуцентът Николай Урумов, режисьорът Александър Косев, операторът Иван Вацов, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, актрисата Алиса Атанасова, превъплътила се в ролята на Петя Дубарова, както и Алена - дъщерята на Юлиан Вергов.

Събитието уважиха над 100 бургазлии, сред които Елица Дубарова - сестра на Петя, кметът Димитър Николов и председателят на комисията по култура Веселин Пренеров.

"Има няколко знакови творци, чиито имена неизменно се свързват с Бургас. И обратно - Бургас неизменно е свързван с тях. Петя Дубарова е един от тези творци. Навършиха се 40 години, откакто я няма и това, разбира се, е тъжно. Но пък стиховете й са вече в учебниците, а творци от други изкуства се вълнуват от нейната история", каза кметът Николов.

Филмът отдава почит на поетесата Петя Дубарова през разказ за живота на едно съвременно момиче със същото име и подобна съдба. Днешната Петя (изключително талантливата млада актриса Александра Костова) учи в училището на Петя Дубарова, пише стихове като нея и в трудни моменти разговаря с духа на голямата бургаска поетеса. В ролята на нейния баща сполучливо играе Орлин Павлов, а Юлиан Вергов ще видим като училищния директор.

Коментари

Задължително поле