Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

Данъчните продават пушки Най-ниската цена е 290 лв.

Бившият здравен министър Петър Москов: Защитих интересите на гражданите и държавата Разпитват експерти от МЗ

Президентът нямал договорка с премиера за антикорупционния закон

Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление. Това заяви във Варна президентът Румен Радев.

„Има слухове, че  сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията „Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук!“, категоричен бе Радев. И припомни, че винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.
Президентът коментира и наложеното от него вето върху Закона за опазване на околната среда, което възмути бизнеса и много обществени организации. „Никога не съм бил против изграждането на важни инфраструктурни проекти, но това трябва да става по законен ред. И нето един законе не трябва да подкопава устоите на правовата държава. Не атакувам въведения ускорен срок, но вярвам, че законодателят ще създаде такива условия, че той да се спази и при двуинстанционен контрол“, подчерта Румен Радев. Той защити назначение член на Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки, като посочи, че той ефективно защитавал правата на хората с увреждания и имал чисто съдебно минало. „Номинацията му заедно с други бе качена на сайта на президенството от 21 юли и до избирането му не беше подаден нито един сигнал, нищо не се каза. Редно е подозренията да се излагат по време на общественото обсъждане, а не след това, което ме навява на мисълта, че целта е друга – да се предизвика скандал“, подчерта президентът.
Във Варна той бе гост на тържествата по случай 138-годишнината от създаването на ВМС. „Пожелавам на военните моряци никога да не забравят важната и отговорна мисия, с която са натоварени, да носят с гордост службата и да утвърждават нашия статут на морска държава. Пожелавам им нова техника, ресурси и условия за пълноценна подготовка и достойно заплащане – нещо, за което работя от началото на своята кампания. Надявам се, че правителството ще изпълни своите ангажименти“, заключи Румен Радев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ОТ ИЗКАЗВАНИЯТА НА ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТА ЧЕСТО СТАВА ЯСНА ЕДНА НЕ ДОБРЕ ПРИКРИТА ДВОЙСТВЕНОСТ !!! ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ЗАПАЗИ ЖИВОТА НА АГНЕТО И ВЪЛКЪТ ДА БЪДЕ СИТ!!!.ВЪПРОСЪТ Е КОЛКО ВРЕМЕ ТАКАВА ДИПЛОМАТИЧНОСТ МОЖЕ ДА ОБСЛУЖВА ДВЕ ПРОТИВОПОЛОЖНИ ПЛАТФОРМИ – НА ГЕРБ И БСП !?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.