Президентът Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

Кадър от БТВ

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев. Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали, отбеляза Радев.

"Отдавна снех доверие към този кабинет, от години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността", категоричен беше държавният глава.

Радев коментира и темата с протестите срещу правителството, организирани от партия "Възраждане", на които имаше и много лозунги срещу Европейския съюз, НАТО, ваксините и действията на здравните власти в хода на пандемията. "Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законови средства. Недопустимо е да се събират личните данни на българските протестиращи", обяви президентът.

Когато му беше напомнено, че има и друг протест - на граждани, които искат оставката му, той призова:  "Сравнете ги двата и няма смисъл да коментираме".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България