Президентът Радев в Карлово: Приживе Левски вече е мит, а бесилото му се превръща в българското разпятие, предвестник на възкресението ни

Снимка: Фейсбук

Приживе Левски вече е мит, а бесилото му се превръща в българското разпятие, предвестник на възкресението ни. Това каза президентът Румен Радев в Карлово по време на тържественото честване на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

„Преди 180 години тук в Карлово се ражда Васил Иванов Кунчев, безправен, но непокорен. Той ще извърви пътя до свободата преди другите, заради другите. Казват, че историята крачи неумолимо, но понякога нейното безвремие трае векове. Нужни са хора с много кураж, които да я уловят за ръка и да я измъкнат от калта. Малцина са призвани и един от тях е Апостола, сред онези, които ускоряват хода на историята“, заяви държавният глава.

По думите му за 35 години Левски се извисява до стратег и държавник. „Приживе той вече е мит, а бесилото му се превръща в българското разпятие, предвестник на възкресението ни“, каза още Радев.

„Левски мечтае дръзко, говори кратко, но прави всичко това с търпение и постоянство. Действа решително, презира празнословието. Самият той пише – интригата спира хода на народната работа. Убеден е, че трябват дела, а не думи. За себе си скромно казва – аз съм се обещал на отечеството си“, допълни Румен Радев.

Да поставиш родината над себе си и делата си, да правиш всичко възможно народът да просперира, това е един идел, за който си струва всички да живеем и работим. Това обяви по-рано пред журналисти в Карлово президентът Румен Радев.

Държавният глава бе категоричен, че националният идеал на българите е завещан от  Левски.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Айде и тоз реши да упражнява скромните си литературни възможности върху главата на Апостола.

  2. На думи всички управляващи у нас са „титани“ , а на дела жалки, дребни и незначителни, дори вредни ! РАЗЛИКАТА Е В ДЕЛАТА !

  3. Президент Мрън-мрън. Пак не случихме на президент, ама къвто народа такива му и президентите. Тоз най-мяза на Желю, не много умен, но с претенции.

  4. Новият Левски се нарича Делян Пеевски, който е открил навсякъде лафки, за да осигури изхранването и тютюнопушенето на трудящите се слоеве.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.