Президентът Радев: Инициативата „Три морета“ трябва да постигне съгласие за критериите, по които се определя значимостта на общите проекти

Днешната среща в рамките на инициативата "Три морета" е първа стъпка към поемането на конкретни ангажименти за реализацията на общи проекти. Очаквам за регионалната свързаност да допринесе и подписаното в Букурещ споразумение за сътрудничество за създаването на мрежа между търговско-промишлените палати на държавите от инициативата. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Букурещ, след като участва в срещата на върха на инициативата „Три морета“.

Инициативата „Три морета“ трябва да постигне съгласие за критериите, по които се определя значимостта на съвместните проекти и се осигурява тяхното финансиране, подчерта в изказването си на форума държавният глава Румен Радев. По думите на президента участието на представители на толкова високо ниво е залог за търсенето на практически подходи за насърчаването на бизнеса, икономическото развитие и свързаността в региона.

В срещата взеха участие президентите и високопоставени представители на 12 държави, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери, министърът на външните работи на Германия Хайко Маас и висши представители на Европейска банка за възстановяване и развитие и Световната банка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България