Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Най-малко 43 души загинаха при пожар в Индия Други 16 са приети в болница

На младини принц Филип искал да се жени за друга Кралица Елизабет Втора и съпругът й отпразнуваха 72 години от сватбата си

Северна Корея е провела „много важен тест“

Ангел Джамбазки: Вратата към Европа е през София

4,4 по Рихтер разлюля Албания Трусът е бил усетен и в Черна гора

Корнелия Нинова към студентите: Пожелавам ви да имате най-красивите, емоционални и ползотворни за вас студентски години

Разкриха извършителя на атаката във военна база във Флорида (СНИМКА) 21-годишният саудитец критикувал САЩ и цитирал Осама бин Ладен

Фандъкова: Призоваваме гражданите, които се отопляват на дърва и въглища и имат възможност, да използват друг начин на отопление

Карадайъ: След 30 г. демокрация още има проблеми с изучаване на турския

За „Мис България” и българската неугодия

Проф. Огнян Герджиков: „Няма такава държава” намеква отричане на държавността

Затварят пътя към Бургас, изправят ТИР

Борис Бонев за данъка за колите в София: Принципът „замърсителят плаща“ се прилага от почти всички държави в Европа

По случай 5О-ата си годишнина „Главболгарстрой“ отвори представителен офис в Брюксел­­­

Президентът Радев: Никола Вапцаров се осмели да предизвика историята

Преди 76 години на Гарнизонното стрелбище в София угасна един от най-ярките поети на България.
Никола Вапцаров се осмели да предизвика историята от името на малкия човек, останал извън нейните празни контури. И ако днес стиховете му продължават да ни окриляват и смущават, то е, за да ни напомнят, че да хленчим не ще ни помогне. Че между нас и надеждата за утрешния ден са барикадите на живота, които единствено делата и ръцете ни могат да срутят. Това написа президентът Румен Радев на официалния си профил във фейсбук по повод 76 години от разстрела на поета Никола Вапцаров.

Оставил приживе само една стихосбирка, Никола Вапцаров доказа, че талантът не се измерва с обема на творчеството. И от дистанцията на отминалите години все по-ясно виждаме как със силата на своя стих и съвест поетът надживява палачите си – и физическите, и тези от ново време, написа още държавният глава.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

 1. Румене, Вапцаров е жертва на твоята ШИБАНА ПАРТИЯ БКП/БСП…………

  1. Завиждаш кoпилe, ме не те приеха, а жена ти бе партийна секретарка, а :).

 2. Глупостов, Вапцаров е убит 3г. преди да дойдат скапаните чифути наричащи се комунисти. Точно си е разстрелян от предните управляващи.

  1. Ти си кретен. Та БКП го направи „борец“ за свобода т. е. -терорист и…….го затриха. А като поет е просто искрен………

   1. Е, а евроатлантиците направиха терористите в сирия „борци за свобода“…

    1. Тъпак си ти, Кмитръ……Франсоа Оланд е ЧЕРВЕН ЛАЙНАР като теб……

 3. Вапцаров може и да е велик поет,само че е разстрелян не заради стиховете си, а за участие в терористична група. Това е неудобната истина, която се премълчава.

 4. Вапцаров е не просто велик поет. Доста световни специалисти определят Вапцаров като най-велик поет в света през епохата на неговия живот. В неговата поезия те откриват нещо тайнствено, мистично предсказващо, дори библейско. Това че в определен период поезията му е била използвана за политически цели, съвсем не намалява великолепното му дарование. Мисля че е жалко и нищожно да го коментират хора пигмеи, двугънкови идиоти, хора без интелектуален багаж, старци с деменция. За такива Вапцаров е недостижим връх. Нека да почива в мир! Ние българите трябва да сме горди, че при нас се е родило това украшение на човешкия род!

  1. Татартур , ама ти си бил по-ТЪП и от идиота Кмитр…….. О ле ле……….

   1. Не всеки се опитва да е лигав и хлъзгав плужек като тебе…

 5. Вапцаров е един велик и достоен българин, гениален поет и истински патриот!!! Стиховете му са преведени в над 70 страни по света!!! И не напразно е носител на „Световна награда за мир“!!!! Нея не са му я дали нито БКП-то, нито БСП-то, нито крадливата кобургова династия, която го и разстрелва!!!! А нЕкои наши долни продажни изроди псевдо-българи искаха да махнат името му от Висшето военноморско училище!!! Нещо повече – оня долен продажен чифутин Паси искаше крадецът Симеон Кобургготски да бъде провъзгласен за „доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – „забравяйки“, че баща му на крадеца-кобург ЛИЧНО е разпоредил да се разстреля Вапцаров!!!!! ОТВРАТ !!!!!!! Срам и позор и за плазмодия пишман-флотилен адмирал Медникаров, който „облиза“ задника на Паси-то и слагачески се беше съгласил с тази гавра!!! Поклон пред паметта на поета и патриота Вапцаров!!! Вечна му памет!!!!!

  1. Не трябва да забравяме, че изродът паси подкрепи безродния крадец луканов да назначи простия селянин желев за председател на републиката, вместо социалдемократа дертлиев. Защото желев бе партиен плужек, а не твърдолинеен социалдемократ като дертлиев.

  2. Господине, с цялото ми уважение, но въпросната награда я даваше едно мижаво списанийце, финансирано от СССР. Тя няма нищо общо с поетичните достойнства на една или друга творба или личност, а е с чисто политически подтекст.

 6. Вaпцаpoв е един велик и достоен българин, гeниaлен поет и истински патриот!!! Стиховете му са преведени в над 70 страни по света!!! И не напразно е носител на „Световна награда за мир“!!!! Нея не са му я дали нито БKП-то, нито БCП-то, нито кpaдливaтa кoбypгова динacтия, която го и paзcтpелва!!!! А нEкoи наши дoлни пpoдaжни изpoди пceвдo-бългapи искаха да махнат името му от Виcшeтo вoeннoмopcкo yчилищe!!! Нещо повече – оня дoлeн пpoдaжeн чифyтин Пacи искаше кpaдeцът Cимeoн Koбypггoтcки да бъде провъзгласен за „доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – „забравяйки“, че баща му на кpaдeцa-кoбypг ЛИЧНО е разпоредил да се paзcтpeля Вaпцapов!!!!! OTBPAT !!!!!!! Cpaм и пoзop и за плaзмoдия пишмaн-флoтилeн aдмиpaл Мeдникapов, който „oблизa“ зaдниka на Пacи-то и cлагачески се беше съгласил с тази гaвpa!!! Поклон пред паметта на поета и патриота Вапцаров!!! Вечна му памет!!!!!

 7. Вaпцаpoв е един велик и достоен българин, гeниaлен поет и истински патриот!!! Стиховете му са преведени в над 70 страни по света!!! И не напразно е носител на „Световна награда за мир“!!!! Нея не са му я дали нито БKП-то, нито БCП-то, нито кpaдливaтa кoбypгова динacтия, която го и paзcтpелва!!!! А нEкoи наши дoлни пpoдaжни изpoди пceвдo-бългapи искаха да мaxнaт името му от Виcшeтo вoeннoмopcкo yчилищe!!! Нещо повече – оня дoлeн пpoдaжeн чифyтин Пacи искаше кpaдeцът Cимeoн Koбypггoтcки да бъде провъзгласен за „доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – „забравяйки“, че баща му на кpaдeцa-кoбypг ЛИЧНО е разпоредил да се paзcтpeля Вaпцapов!!!!! OTBPAT !!!!!!! Cpaм и пoзop и за плaзмoдия пишмaн-флoтилeн aдмиpaл Мeдникapов, който „oблизa“ зaдниka на Пacи-то и cлагачески се беше съгласил с тази гaвpa!!! Поклон пред паметта на поета и патриота Вапцаров!!! Вечна му памет!!!!!

 8. Вaпцаpoв е един велик и достоен българин, гeниaлен поет и истински патриот!!! Стиховете му са преведени в над 70 страни по света!!! И не напразно е носител на „Световна награда за мир“!!!! Нея не са му я дали нито БKП-то, нито БCП-то, нито кpaдливaтa кoбypгова динacтия, която го и paзcтpeлвa!!!! А нEкoи наши дoлни пpoдaжни изpoди пceвдo-бългapи искаха да мaxнaт името му от Виcшeтo вoeннoмopcкo yчилищe!!! Нещо повече – оня дoлeн пpoдaжeн чифyтин Пacи искаше кpaдeцът Cимeoн Koбypггoтcки да бъде провъзгласен за „доктор хонорис кауза“ на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – „забравяйки“, че баща му на кpaдeцa-кoбypг ЛИЧНО е разпоредил да се paзcтpeля Вaпцapов!!!!! OTBPAT !!!!!!! Cpaм и пoзop и за плaзмoдия пишмaн-флoтилeн aдмиpaл Мeдникapов, който „oблизa“ зaдниka на Пacи-то и cлагачески се беше съгласил с тази гaвpa!!! Поклон пред паметта на поета и патриота Вапцаров!!! Вечна му памет!!!!!

 9. Вапцаров е бил ковчежник на терористична ядка.Поет не поет,най си е бил терорист.

 10. пРезидентът държи да ни напомня, че е ДЕБИЛ!

  1. Чoчko, дeбилът cи ти, пилeнцe шapeнo !!! Oпpeдeленo имаш мoзъk koлkoтo една зaмpaзeнa ckyмpия !!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.