Преизчислават близо една четвърт от изравнителните сметки за парно на столичани

Близо една четвърт от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани трябва да бъдат преизчислени, заяви пред БНР говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова. Потребителите са подали около 2 300 жалби.

300 от тях са го направили в периода на удължаване на срока за обжалване и са свързани основно с по-късното изготвяне на отчета на уредите и изготвянето на изравнителните сметки, каза Павлова: “Заради пандемията кампанията на отчитане на уредите тръгна доста късно. Една част от фирмите за дялово разпределение не успяха в законово определения срок да отчетат уредите и не на последно място потребителите се притесняваха от влизането на външни хора в техните домове, така че в резултат на всички тези причини се стигна до необходимостта от корекция на близо 24% от изравнителните сметки“.

Елизабет Павлова допълни, че близо половината от жалбите са препратени към фирмите за дялово разпределение, защото са свързани с тяхната дейност.

Същевременно "Топлофикация София" предстои да приспадне от сметките на потребителите още около 13 млн. лева заради поевтинелия със задна дата природен газ.

Това ще стане с фактурите за парно и топла вода за месеците август и септември.

 

Коментари

Задължително поле