Премахват „водната стена” на площад „Гарибалди”

Водната стена на площад Гарибалди. Снимка: Цветан Томчев

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да бъде премахната т.нар. „водна стена” – новооткритият монолит на площад „Гарибалди”, който стана повод за подигравки в социалните мрежи. Някои оприличиха паметника на надгробен камък, а други – на котешка тоалетна, припомня bTV.

Потребителите във „Фейсбук” развихриха въображението си и се появиха най-различни забавни колажи по темата. Хората се възмутиха както от качеството, така и от изпълнението. Според мнозина фонтанът в сегашния си вид може да се оприличи на надгробна плоча, а пешеходците трябва да положат карамфили и свещички в основата му.

Други пък се присмяха, че прилича на котешка тоалетна, a слоугънът на столицата иронично беше променен на „В нужда се познава”.

В предаването "Тази сутрин" общинският съветник от ВМРО Димитър Антов оприличи паметника на „надгробие от времето на мутробарока”, когато мутрите са правили големи, черни паметници. По думите му там не се вижда, че тече вода. Антов изрази мнение, че с монумента се оправдават големи суми, а реално струва около 10 000 лв.

Общинският съветник от "Група 5" Симеон Славчев също не хареса паметника. Според него той е некачествен и е подигравка със столичани. По думите му той е „началото на края на управлението на ГЕРБ в София”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България