Премиерът Бойко Борисов: Не трябва да стоим само на резултатите, които сме постигнали (НА ЖИВО)

Снимки: Юлиан Тодоров

Мога да кажа какво създадохме ГЕРБ и в какви условия - тогава нашите опоненти бяха министри, първи дами и народът всячески искаше да се отърве, затова избра нас. Създадохме ГЕРБ и народът -избор след избор ни даваше своето доверие – в голямата си част ние го защитихме. Това каза министър-председателят на България и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на Националната предизборна среща на партията в НДК в София.

Тогава от най-елементарните неща – хората искаха метро, нови магистрали, нови детски градини, на Витошка да няма джипове – всичко това ние го направихме. Направихме много повече от колкото една партия може да направи. Но това беше лесно, защото тези преди нас буквално не бяха правили нищо, коментира премиерът.

Много бързо се забравиха някои неща, защото ние бързо ги направихме. Мислил съм си ако не бяхме направили Южната дъга – София щеше да колабира. Всичко това е било в нашите предизборни програми и ние сме го направили. В същото това време има и недоволство, каза Борисов.

Има нещо, което трябва да променим, не трябва да стоим само на резултатите, които сме постигнали. Останаха някъде вече Околовръстните шосета да направим. Партията, която в управлението направи ромските гета, която умишлено остави неуки и необразовани не само ромите. При положение, че ние сме вкарали 30 000 деца, повишението на учителските заплати, милиард се даде за училищна инфраструктура – нечувано в Българската история, заяви лидерът на ГЕРБ.

Задавам си въпроса защо сме политическа сила, но и подкрепата ни намалява. Да, износваме се - безспорно. Само аз и Томислав Дончев от първото правителство досега останахме министри. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата.

Коментари

Задължително поле