Премиерът Бойко Борисов: Народът се произнесе и за чекмеджета, чанти. Страх ме е само от Господ!

Много хора държат аз да съм кандидата за премиер, обединението прави силата. Не е редно и аз като Радев да разделям нацията. Ще предложа друг премиер, натовски настроен. Това заяви в сряда във Велико Търново премиерът Бойко Борисов. 

Той не пожела да обяви кои министри ще бъдат предложени за новия кабинет.

Премиерът Бойко бе на поредна обиколка из страната. Този път се спря във Велико Търново заедно с министрите на финансите и здравеопазването - Кирил Ананиев и Костадин Ангелов. Те бяха посрещнати от кмета на старата столица града Даниел Панов.

Борисов и министрите посетиха катедралния храм. 

"Правителството отпусна допълнително 4 млн. лв. за църкви. Можем да показваме само какво правим", категоричен е Борисов.

Той припомни какво е постигнато от властта по време на мандата на ГЕРБ.

"Влязохме в Банковия съюз, Строи се "Хемус", "Струма", "Европа", изброи Борисов.

Премиерът коментира и служебното правителство. 

"Народът се произнесе и за чекмеджета, чанти. Страх ме е само от Господ! Ако се стигне до служебен кабинет, би означавало, че партиите не са проявили мъдрост", подчерта премиерът Борисов. 

По повод на резултатите от изборите той заяви, че излизането на Слави Трифонов на политическата сцена не е случайно.

Следващата спирка на Бойко Борисов в старата столица беше МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. В областната болница премиерът разгледа строителството на новия корпус, който ще приюти отделенията от втората база на лечебницата, известна като Стара болница. Директорът на лечебницата д-р Стефан Филев информира премиера, че на 450 000 лв. възлизат само транспортните разходи заради отдалечеността между отделенията в двете бази, тъй като разстоянието е 5 километра.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика