Премиерът Борисов: Въпросът за оставки в кабинета е коалиционен

Снимка: Цветан Томчев

Въпросът за оставки в кабинета е коалиционен въпрос. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти относно акцията на службите в МОСВ във връзка с разследванията за водната криза в Перник и вноса на боклук от Италия.

„Аз мога да кажа само, че колегите от МВР и ДАНС работиха активно седмици наред да уточнят всички факти и обстоятелства, надлежно докладваха на наблюдаващите прокурори. След като Върховната касационна прокуратура е решила, че това е достатъчно... Oт 05.00 часа сутринта започнаха акциите. Ще говоря с коалиционните партньори: тези, които са пряко назначени от ГЕРБ въобще не ги коментирам. Има теми, които са коалиционни“, уточни министър-председателят.

Борисов коментира и акцията на разследващите в Перник заради водната криза, като поздрави МВР и ДАНС за добре свършената работа.

„Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността си е материално измерение. Така че колегите от МВР във формите на „Икономическа полиция“, БОП, колегите от ДАНС работиха много време, подготвиха това, което считат за достатъчно като материал, докладваха го на прокуратурата и оттам-нататък вече прокурорите са господари на производството. Мога само да ги поздравя“, допълни той.

Бойко Борисов обясни, че бившият областен управител на Перник Ирена Соколова, както и бившият кмет на миньорския град Вяра Церовска са понесли наказанията си и отказа да коментира информациите, че двете са арестувани след провелата се акция. „Няма значение дали си от ГЕРБ, БСП или други. Има свършена и несвършена работа“, заяви той.

Коментари

Задължително поле