Премиерът Борисов: Не спасявам нито редник Киро, нито редник Райън

Бойко Борисов, МС

Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън да пазим, нямало е да заведем дело срещу KGM Maritime Shiping AD. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

„Искам да припомня, че на 6 юли 2017 г. това правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на икономиката за 2017 г. в размер на 2,4 млн. лв. за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск за отмяна пред Върховния касационен съд на основание чл. 47 от Закона за международните търговски арбитражи на арбитражно решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд на БТПП към Kей Джи Меритайм Шипинг АД (KGM Maritime Shiping AD).

Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън, или който и да е да пазим, нямало е да заведем тези дела”, заяви премиерът.

Коментарът му идва, след като по-рано Валери Симеонов нарече промените в закона за приватизацията "Спасяването на редник Киро" (по аналогия с филма "Спасяването на редник Райън"), тъй като по негово мнение те облагодетелстват собственика на БМФ Кирил Домусчиев.

Вчера президентът наложи вето върху спорния законопроект за приватизация и следприватизационен контрол. От ПГ на ГЕРБ съобщиха, че ще подкрепят ветото . Заради промените ГЕРБ бе обвинена в лобизъм.

Коментари

Задължително поле