Премиерът: Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, но тя не е свършила (ВИДЕО)

Премиeрът Бойко Борисов е на посещение в хасковското село Малево. Здравният министър проф. Костадин Ангелов също е на място и даде информация за ваксинирането.

Ангелов съобщи, че имунизацията се извършва от мобилен екип и здравните власти имат готовност в днешния ден да бъдат поставени 150 ваксини на желаещите в района. Изпратихме мобилен екип от Регионалната здравна инспекция в пловдивско село, утре пращаме и в Бургас, а днес очакваме  заявки от смолянски села“, докладва на премиера министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Ангелов изтъкна, че активно продължава работата на мобилните екипи, а интересът към ваксинацията с тяхна помощ, е голям. 

"Във Великобритания си водят търговска война и тука има достатъчно глупави хора, които да се подвеждат. Но всички ваксини са от 85 до 90% добри, с много висока ефективност. „В България се имунизира с най-доброто, което се произвежда в света, а то е договорено от Европейската комисия и контролирано от най-стриктната агенция - Европейската агенция по лекарствата“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят акцентира върху готовността на България за организиране на въздушен транспорт за доставката на ваксини за нашата страна. „Целта е това темпо, което има в момента, да го запазим“, подчерта Борисов и добави, че през настоящата седмица се очакват допълнителни количества ваксини. 

„Перфектна организация. В този край българите за тези десетина години изживяхме 3 кризи, които ги управлявахме по най-добрия начин. Първо финансовата криза с Гърция и световната финансова криза, а ние излязохме от нея с ръст на БВП. След това дойде миграционната криза. Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата", заяви министър-председателят.

"Ние управляваме по най-добрия начин пандемията. Това е безспорно. С най-либералните мерки. И в момента се справяме най-добре от всички и с тази ужасна пандемия. След някой друг ден ще отворим ресторантите, учениците ходят на училище. В Холандия ще отворят фризьорските салони. Представете си досега са били без фризьорски салони, молове, фитнеси. Това не значи, че трябва масово да се юрнем по ресторантите. Ние никого не задължаваме да ходи по молове и заведения“, коментира Борисов. Българите са изключително добре информирани, каза още Борисов.

По думите му това е право на личен избор. „Разчитам на дисциплинирания и мислещия народ. Заслужава да води нормален живот. Не означава, че от 1 март всички трябва да се натикате в ресторанта. Трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че пандемията не е свършила. Имаме цял март да ваксинираме. Това е огромен щит срещу вируса“, допълни той.

Попитан кой ще го замести по време на предизборната кампания, Борисов отговори, че Марияна Николова отговаря за изборите. „Министър-председателят винаги си е министър-председател, дори и в отпуск. Държавата се управлява от правителството“, подчерта той.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3021513111410072

Коментари

Задължително поле