Премиерът Борисов откри "Арена Шумен" (СНИМКИ)

През август стартира "Хемус" от Белокопитово до Търговище

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата и официално откри многофункционалналната спортна зала "Арена Шумен" в събота вечерта.

"Сами виждате колко много неща се правят. Това ви го обещах, а днес го имате", каза министър-председателят и припомни, че е дал дума да изгради и нов старчески дом в града. Ще се случи тази година, стана ясно от думите му. Освен това, кметът Любомир Христов е настоял Шумен да има и нов стадион на мястото на рушащия се "П.Волов".

Пред ентусиазианата публика в залата Борисов обяви, че през август започва строителството на магистрала "Хемус" в отсечката от с. Белокопитово до Търговище, а усилено се гради от Ябланица до Ловеч.

Преди прерязване на лентата, залата беше осветена от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Владиката подари иконата на Св. Иван Рилски на премиера, а той от своя страна побърза да я връчи на щангистът-легенда шуменецът Янко Русев, за да "стои в залата и да помага на бъдещите шампиони, защото без Господа нищо не може да се направи". Олимпиецът повери светинята на градоначалника на Шумен, за да носи късмет в спортния дом.

"Благодаря, г-н Борисов, че ни повярвахте и подкрепихте, за да изградим тази зала. Вие сбъднахте мечтата на поколения шуменци. Благодаря на всички министри, които ни подкрепиха и гласуваха да се отпусне сумата. Благодаря на проектантите за уникалната визия на нашата зала - няма такава в България. Благодаря на строителите - за кратко време какво бижу направиха! Вярвам, че тази зала ще стане привлекателно място за спортни и културни мероприятия, а шуменци ше станат свидетели на национални и световни рекорди", каза градоначалникът Христов.

Той връчи кристални плакети на всички с принос за изграждане на спортния комплекс. Приз имаше и за министър-председателя, както и за министрите Владислав Горанов, позволил от хазната да излязат 8,5 млн. лв. за залата, както и за спортния министър Красен Кралев.

Както "Труд" писа, община Шумен възроди и Паметника-чешма на Пети полк в близост до "Арена Шумен" и още при пристигането си Борисов се възхити от стореното, прекръсти се пред паметта на загиналите, а после призова всички спортисти да положат цветя пред монумента.

Първите гост-изпълнители в "Арена-Шумен" бяха ансамбъл "Българе" със спектакъла си "Как ще ни стигнат американците".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България