Премиерът Борисов: Отпускаме допълнителни над 105 млн. лв. за добавки към пенсиите за октомври

"Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си". Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседание на кабинета.

"Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора.

Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.  
Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите", съобщава Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2876840765877308/

Коментари

Задължително поле