Премиерът Борисов пристигна в Шабла, за да наблюдава бойните стрелби (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов, който днес празнува 60-годишен юбилей , пристигна в Шабла, за да наблюдава заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана от Българската армия.

Преди началото на учението министър-председателят и официалните гости бяха приветсвани от официалне караул. Беше изсвирен химнът на България, след което под звуците на военни маршове войниците преминаха под строй и се отправиха към местата за стрелби.

Борисов е придружаван от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев.

Учението включва още съвместни експериментални и бойни стрелби на авиационни формирования от ВВС с международно участие, стрелба с ракетен комплекс 9К79 „Точка“ и изпълнение на огневи задачи с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътните войски „Шабла – 2019 г.“

 

Стрелбите се наблюдават още от делегация от Република Сърбия, водена от министъра на отбраната Александър Вулин, заместник-посланика на САЩ Джъстин Фридман, командира на Сухопътния компонент на Националната гвардия на Тенеси бригаден генерал Джими Кол, представители на държавни институции, висши генерали и офицери от Българската армия и от армиите на страните-участнички в учението САЩ и Сърбия.

Коментари

Задължително поле