Препитват министър на БСП за аферата НДК Деница Златева се завърна от САЩ, викат я в Народното събрание

Златева ще отговаря защо е освободила Боршош от отговорност.

Деница Златева от БСП най-сетне се завърна от САЩ и днес ще бъде препитана от временната комисия в Народното събрание за НДК. Златева бе заместник министър-председател по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 г. в служебния кабинет на Огнян Герджиков. Тя ще трябва да отговори защо е сменила целия Съвет на директорите, а е пощадила Мирослав Боршош. Още на първото заседание на временната комисия министърът на културата Боил Банов подчерта, че благодарение на Златева разходите за ремонта на НДК са увеличени с 4 млн. лв. Банов обяви, че няма обяснение защо Деница Златева е подписала финансовия отчет на Мирослав Боршош за 2016 г. и го е освободила от отговорност. Същият този отчет бе подписан с квалифицирано мнение от одитора. В него бе посочено, че търговското дружество НДК е пред фалит, а Боршош е отказал да даде исканите от одитора документи.

На днешното заседание на временната комисия в парламента за НДК ще бъде изслуша и самият Мирослав Боршош, който от 19 юли е обвиняем за безстопанственост и нецелево изразходване на средства.

В комисията ще отговарят и двама бивши председатели на Съвета на директорите на НДК – Валентин Кръстев и Марио Анастасов, както и настоящият – Борислав Велков. Ще бъде изслушан и шефа на НДК Ангел Митев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. защо бсп_парите се юрнаха да посещават САЩ ?! а що се отнася до Боршош , ами ето от къде са им част от парите в касата на бсп_то .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.