Привикват турския посланик във френското външно министерство заради обида на Ердоган към Макрон

Снимка: Архив

Посланикът на Турция във Франция ще бъде повикан във френското външно министерство, за да даде обяснение за изявленията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че френският президент Еманюел Макрон е в "състояние на мозъчна смърт", предаде АФП, като се позовава на съобщение на френското президентство.

Това не е изявление, това са обиди. Посланикът ще бъде повикан в министерството, за да даде обяснения за това, посочи френското президентство, информира БТА.

Ердоган реагира остро днес на коментари на френския президент Еманюел Макрон срещу турската операция "Извор на мира" в Северна Сирия, насочена срещу сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа, френският президент казва, че НАТО е в мозъчна смърт. Уважаеми Макрон, виж, обръщам се от Турция, ще го кажа и в НАТО, първо ти провери твоята собствена мозъчна смърт, заяви Ердоган на церемония в Истанбул, критикувайки изказване на Макрон, че Турция не трябва да очаква подкрепа от НАТО за своята военна операция в Северна Сирия. Ердоган визира също изказване на Макрон по-рано този месец в интервю за сп. "Икономист", в което френският президент бе заявил, че НАТО е в "мозъчна смърт".

Коментари

Задължително поле