Принцеса Даяна и Маргарет Тачър са героини в „Корона“

В четвъртия сезон Елизабет II избира подходяща булка за принц Чарлз

Снимки, публикувани в профила на Netflix в Twitter, показват как ще изглеждат Маргарет Тачър и Даяна през четвъртия сезон на поредицата “Корона”. Според официалното описание, четвъртият сезон на историческата драма на Netflix “Короната” проследява събитията от края на 70-те и началото на 80-те години, когато Елизабет II (Оливия Колман) е загрижена за запазването на наследствената линия и избира подходяща булка за принц Чарлз (Джош О'Конър) който все още е необвързан на 30 години. В същото време външнополитическата дейност на министър-председателя Маргарет Тачър (Джилиан Андерсън), довела страната до войната за Фолкландските острови, води до конфликт между министър-председателя и кралицата.

В четвъртия сезон зрителите ще видят сватбата на принц Чарлз и Даяна Спенсър (Ема Корин), обиколката им в Австралия и Нова Зеландия и раждането на синовете - принц Уилям и принц Хари. Наскоро Корин говори за реакцията на снимачния екип, когато се появила в реплика на оригиналната сватбена рокля на Даяна: “Имах екип от 10 души, които ми помогнаха да облека тази рокля. Беше толкова огромна. Напъхах се в нея - и всички мълчаха. Всички неща, които нося в сериала, напомнят за нея.”

Корин сподели, че е много развълнувана да се присъедини към актьорския състав за четвъртия сезон и за нея това е голяма чест. “Принцеса Даяна беше икона и въздействието є върху света остава силно и вдъхновяващо”. Създателят на сериала Питър Морган каза, че Корин е “блестящ талант” и веднага е направила впечатление на прослушването. Четвъртият сезон на “Короната” ще бъде пуснат в Netflix на 15 ноември.

Коментари

Задължително поле