Природосъобразното хранене спасява от болести и стрес

Програмата на д-р Емилова е полезна за активно работещи хора

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Подобно на много съвременни жени, натоварени с отговорностите на собствения бизнес, Оля е потърсила свой ефективен начин за бягство от неизбежния стрес. И попада на медицинския център на д-р Емилова, в който намира най-добрите условия за бягство от всекидневието и зареждане на батериите. В отлична комбинация с пълноценна грижа за здравето. Не се притеснява да повтаря, че екипът е много опитен, а всеотдайността на лекарката е възприета от всички край нея по убеждение. Нагласата се предава на пациентите и ги превръща в общество на съмишленици и приятели.

Оля посещава редовно центъра от 2010 г. Килограмите й били с 14 повече от измерените при последния престой на жената - в началото на тази година. През всичките години Оля успявала да задържи теглото си с редовни дълги програми на плодове, чай и мед. Правила ги е под контрол при д-р Емилова и самостоятелно, след като натрупала опит от редовните посещения в медицинския център и знания от всекидневните лекции на лекарката, съветите на екипа, кулинарното училище и др. През някои периоди е спазвала и стриктни ограничения в дните на новолуние и пълнолуние с много добър ефект. Казва, че нищо не я е затруднявало и даже във всекидневието й е по-лесно, когато гладува. Взема си в колата чай и плодове и денят минава без никакви сътресения, макар изкушенията край Оля да са безброй. Тя има свой сладкарски цех, известен с еклерите си. Рецептата за крема е авторска и без никакви вредни съставки.

Преди да се довери на медицинския център, жената имала обезсърчаващи срещи с официалната медицина. Списъкът с болежките се увеличавал, вместо да се свива. Свивало се само сърцето на Оля - от болки в главата, кръста и врата, в ставите, увеличени нива на холестерол, кисти в млечните жлези и др. Сънят редовно бягал от жената и тя ставала сутрин изморена и напрегната, и веднага се потапяла в работните ангажименти. Сега Оля си дава сметка, че дължината на списъка с болести и този с работни задачи били като скачени съдове и че е имала късмет да открие спасението си при д-р Емилова. Заболяванията са отстъпили, а Оля е усвоила нещо много ценно - как да овладява стресът и напрежението.

Сурови спагети със сос от хлорела

s-10-1Продукти (2 порции):

2 бр. сурови тиквички,

1 бр. прав дълъг суров морков,

1 с. л. сусамов тахан,

2 лимона, изцедени на сок,

1/2 чаена лъжичка хлорела,

1 стрък пресен лук,

50 г изкиснат белен слънчоглед,

100 мл вода,

20 г кълнове от броколи или други, с каквито разполагате.

Начин на приготвяне:

Тиквичките и морковът се нарязват с помощта на спиралайзер или белачка за жулиени, така че да се получат дълги и тънки спагети. Останалите продукти, с изключение на кълновете, се блендират до получаване на фин сос. Обърквате добре суровите спагети с него. Разпределяте в две порции и поръсвате с кълновете.

Рецептата е на Веселин Станков - консултант-сътрудник

в медицинския център на д-р Емилова.

Ягодова торта

s-10Продукти:

По 50 г сурови кашу, бадеми, слънчогледови семки, овесени ядки се смилат в блендера. Добавят се 3 с. л. лешников тахан, 1 с. л. мед, 2-3 ситно нарязани фурми, 2-3 щипки рожков на прах, настърганата кора от 1 лимон /био/. Сместа се разбърква и се поставя, оформена като блат, в тавичка с подвижно дъно.

Начин на приготвяне:

Кремът се приготвя от 100 г сурово кашу, накиснато за 20-30 мин. в 300 мл вода. Към ядките се прибавят 1 с. л. мед и около 300 г изчистен ананас. В 50 мл загрята вода се разтваря 1 ч. л. агар агар. Всичко се блендира до получаване на хомогенна смес. Кремът се разстила върху блата и тортата се оставя в хладилник за 2 часа. Украсява се с ягоди и листенца мента.

Рецептата е на Илия Илиев - главен готвач в медицинския център на д-р Емилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве