„Пришълецът: Завет“ нахлува в салоните

Режисьор е легендата сър Ридли Скот

Научнофантастичният хорър трилър “Пришълецът: Завет” тръгва премиерно по кината в страната и по света с амбицията да се превърне в един от най-успешните жанрови филми на годината. Лентата е директно продължение на “Прометей” и е част от митологията на поредицата “Пришълецът”, започнала с оригиналния филм от 1979-а.

Ето и сюжета: на път към планета в далечния край на Галактиката екипажът на колонизаторския кораб “Завет” (Covenant) открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят. Когато попадат на заплаха, надхвърляща въображението им, те трябва да направят отчаян опит за бягство.

Режисьор на “Пришълецът: Завет” (Alien: Covenant) е сър Ридли Скот, който даде начало на цялата сага с оригинала от 1979 г. Сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд и други.

С този филм големият британски режисьор и визионер Скот продължава митологията, която сам започна. Плановете му включват още три филма за пришълци, които да направят връзката с оригинала.

Една от звездите на лентата Дани Макбрайд разказа за преживяването да се снима във филм от поредицата: “Човече, този филм ще е лудница. “Пришълецът” и “Пришълците” бяха едни от любимите ми хоръри от детството. Не смятам, че има нещо, което дори да се доближава до този франчайз. Дори не бих могъл да си помисля, че ще бъда част от някой от тези филми. Когато приключихме Vice Principals, се върнах в Ел Ей и получих обаждане, че Ридли Скот иска да се видим. Аз съм огромен негов фен и бях размазан дори от идеята да се видя с него. Та говорим си ние на срещата, в известна степен си приказваме глупости, и той започва да вади разни книги и да ми показва разкадровки (сторибордове) и скици. И изведнъж осъзнах: “О, боже, това е за “Пришълецът”. (Смее се)… Не ми е разрешено да приказвам за това, което става в него, но е абсолютен хорър филм. Никога досега не съм бил част от нещо толкова напрегнато, с такова ниво на ефекти. Също така никога не съм бил част от филм, в който хората започват да умират по този начин. Когато започнаха снимките, актьорският екип ходеше на вечеря и бяхме около двадесет души. После бройката започна да намалява и на масата бяхме все по-малко и малко хора.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино