Приятелите на изчезналия турист Жири Вана не спират да го търсят

Жири вана

Чешкият турист  Жири Вана е в неизвестност от 18 юни.

Мъжът , който е на 37 години пристигнал у нас ,за да осъществи планински преходи в Рила, Пирин и Стара планина.  Майка му обяснила,че синът е купил билет за връщане за 19 юни, но не се прибрал , а тя нямала никаква връзка с него.

Тя  съобщила още на властите , че синът й е планирал и пътуване до Перу, за което вече имал билет с дата на заминаване 22.06.2016 г.

От извършените до този момент оперативни действия у нас е потвърдено, че Жири Вана е влязъл в страната ни в 18:21 часа на 26 май т.г. през ГКПП-Аерогара София. До този момент няма данни да е напускал пределите на България. Няма данни и за адресни регистрации на територията на страната.

Негови приятели обаче пристигнаха от Чехия и сами започнаха издирване, засега без резултат. Но в планински райони  младите хора   са разлепили обяви написани на български  и английски езици.

В Мелнишко по дърветата и пътеките за различни маршрути са окичени с тези табелки. Хората не са се отказали да намерят приятеля си.

За последно  чешкия турист е бил видян жив в хижа Попови ливади над Гоце Делчев на 3 юни.

След като пренощувал, на 4 юни той тръгнал с тежка раница, която тежала повече от 35 килограма, към Тевно езеро – Безбог и Добринище. Мъжът не е носил мобилен телефон.

Местните хора в Мелнишко казват,че не са го виждали, там иначе преминават много туристи, но дали дума на приятелите на Жири Вана, че ако научат нещо веднага ще и потърсят и се грижат табелките да останат непокътнати.

Коментари

Задължително поле