При закрити врата се гледа мярката на арестуваната дознателка от Благоевград (СНИМКИ)

Дознателката Розалина Кьосева в съда в Благоевград.

В Районен съд Благоевград започна гледането на мярката срещу разследващата полицайка Розалина Кьосева на закрити врата.

Тя бе доведена под засилен конвой. А пред залата отчаян седеше бащата на полицайката - Георги Кьосев, който е шеф на охранителна полиция в ОДП-Благоевград. Той отказа да говори пред медиите, само заяви, че очаква справедливост от съда. Висшият полицай се разплака, когато видя щерка си да я карат с белезници.

Розалина Кьосева е 28-годишна и от четири години работи като дознателка.

Тя бе арестувана при спецоперация на прокуратурата и вътрешна сигурност на работното й място.

Задържаната получи 4 обвинения и всичките сериозни, за престъпление срещу правосъдието, за издаване на служебна тайна, за лично укривателство и за фалшиви документи.

Делото за мярката се гледа при закрити врати, тя мина покрай кордон от репортери, но не пожела да говори, не трепна, нито пък направи опит да си крие лицето.

Розалина Кьосева е изнасяла вътрешна информация до затворник заради интимни отношения. В момента приятелят и излежава присъда за наркотици в Бобовдолския затвор. Арестуваната дознателка от полицията в Благоевград Розалина Кьосева е укрила европейска заповед за екстрадиция на затворника и докато той се е укривал от властите му е носила храна в тайната квартира. Освен това е снабдявала затворника-любовник и със справки за магистрати-съдии, прокурори, следователи, в които се съдържали лични данни за тях.

Прокуратурата поиска постоянна мярка задържане под стража, очаква се решенето на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България