На 21 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 21.11.2019

Доналд Туск е новият председател на ЕНП

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката за F-16

Бойко Борисов е благодарил на Манфред Вебер за призива му да се свали мониторинга върху България

Москва върнала на Украйна повредени кораби

Борисов: С Ангела Меркел вярваме, че ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС

Премиерът Борисов е поканил Себастиан Курц в България

Свалките пречат на успеха в тениса

5 години плащаме за отнето предимство Цената на „Гражданска” ще нарасне с 240% за няколко бири

БАБХ изтегли от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради листерия

Дервиши се завихрят в НДК „Сема” - ритуал и спектакъл в едно

Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Прогнозата за “Борисов 3” – нищо ново под Слънцето* Отговорността на всяко еднолично управление в крайна сметка остава еднолична

Срещата на ЕНП и Комитета на регионите от края на миналата седмица в София удивително приличаше на старт на предизборна кампания. И със сигурност беше точно така. Но не онази, обявената за след година и кусур, а на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори.

Насърчителното потупване по рамото и суперлативите погалиха ушите на елита на ГЕРБ и ги изпълниха с надежда. Борисов, видимо доволен, получи най-щедрите похвали от европейските си колеги.

Няма по-добър шеф от Борисов,

отсече Дол и си навлече гнева на социалистите. Завиждат, побърза французинът да пресече мераците им да го критикуват.

Европейската десница сякаш се беше изсипала в НДК не за да си подреди къщичката за следващия проектен период, а за да отработи предизборната кампания на своята сестринска партия ГЕРБ. Възможно ли е да знаят нещо, което на широката публика все още е неизвестно. Напълно.

Партията-държава или власт на апарата

Идейните принципи нямат никакво значение за ГЕРБ, когато става дума за власт. Така функционира тази партия и на организационно и на политическо равнище. Затова и няма особени шансове да просъществува в опозиция. Партийните структурите са изградени и органично свързани с държавните и общински структури. В ГЕРБ, повече от всяка друга партия, може да се изрисува родословното дърво на произволен активист, чрез общински и държавни позиции в администрацията. Съпрузи и съпруги, братя и сестри, майки, бащи, баби, кумове, братовчеди, лели, чичовци, деца, внуци, снахи и пр.

Впрочем, сигналите за нарастващата еманципация на структурите са все по-отчетливи.

Както и въпросът кой всъщност им дърпа конците.

Борисов е по големите неща – международното положение, лидерските срещи на високо равнище и други, далечни на редовия активист дейности. Докато заместникът му Цветанов е човекът за връзка и всичко останало.

За сметка на това програмата за управление, по-точно липсата на такава, както и реализирането на управленска визия, нямат никакво значение. Властта на всяка цена и с компромис, какъвто се налага. По тази формула Борисов реализира вече трети управленски, непълен мандат. И именно непълнотата е доказателството, че ако и формулата да сработва при сглобяването на мнозинства, тя не дава резултати, изразени в качество на властта и успешни политики. Което в крайна сметка са единствените обективни критерии за оценка на едно управление.

Освен това всяка следваща формула е все по-афиф.

Овластяването на националистите беше отчаян и твърде рискован ход за ГЕРБ. Борисов не желае да разпределя власт и това е ноторно известен факт. Концепцията, че по-добре е с тройна коалиция от националистически партии, отколкото широка от системни партии, обслужи инстинкта за самосъхранение на партията-държава. Никой с никого и нищо не смята да споделя. Камо ли власт.

Да, да, обаче – не.

Нито формулата беше зададена от избирателите, както се опитват да внушат от ГЕРБ в своя защита, нито националистите са някакви безобидни местни тарикатчета, които няма да посегнат към реалната власт, а само ще папкат и ще слушкат. И най-същественото – отговорността на всяко еднолично управление в края на краищата остава еднолична.

Генераторът на скандали Валери Симеонов прилича повече на бомба с часовников механизъм, отколкото на хлапак, който папка и слушка, докато порасне.

Всъщност преди година Симеонов напомняше на смешния герой от романа на Ал. Носов “Незнайко в Слънчевия град”. Днес обаче недоразумението Симеонов порасна до проблем лично на Борисов, на правителството, мнозинството, вътрешната политика и българската дипломация. В Европа, на Запад, и на Изток. И ако Борисов е залагал, издигайки го до вицепремиер да постигне две неща – хем да го държи близо и под контрол, хем да по този начин да минимизира шумовете в системата, то не му се получават и двете. Както се казва – един Валери се оказа достатъчен да създаде такива проблеми, дето Волен Сидеров и Каракачанов, барабар с членската си маса не могат.

Скандалите, генерирани от Вицето обаче далеч не изчерпват цялата номенклатура на скандала, която съпътства трудното съществуване на кабинетът Борисов 3. Състояние, в което дори и при желание, нито могат да се направят така необходимите реформи, нито да се създадe необходимото доверие в обществото за провеждането им.

Хората просто не вярват на нищо от това, което им се казва.

Още по-малко на мантрата “коалицията е стабилна”.

Класическото определение за революционна ситуация е натиск отдолу, немощ отгоре. Това, разбира се е свободна перифраза. Та, въпросът, който постави отминалата седмица е дали, дори не толкова дали, а кога ще има предсрочни избори, тъй като са налице и двете обстоятелства.

Протести въобще, по всякакви поводи има около 40-45 само от началото на годината. За Пирин, за кварталните градинки в “Младост”, за лъвчетата, за тунел “Петрохан”, срещу Истанбулската конвенция, за Истанбулската конвенция, на надзирателите в затворите, на полицаите, на работещите в детските градини, срещу работещите в детските градини, срещу насилието, за разширяване на законната отбрана, срещу сделката ЧЕЗ, срещу цените на тока, за лечението на онкоболни,…Общото кратно между тях е усещането за неспособност на управлението да се справи с това да води държавата.

И, разбира се, липса на справедливост.

Скандалите, които продуцира управляващата коалиция създават от една страна перфектната среда за опозицията, от друга страна са тест за способността на лидерите да реализират стратегически цели, като политическата алтернатива, например.

БСП и нейният лидер Корнелия Нинова пък така и не разбраха, че вълнaта не може да бъде статично положение. Отварянето на безброй фронтове, в името на “вълнaта” – на недоволство от ГЕРБ, на недоволство от червените олигарси, на недоволство от начина на живот, на недоволство от Истанбулската конвенция, на недоволство от самото недоволство, се превърна в основната характеристика на лидерството на войнствената Нинова. Стратегическите ходове трудно могат да бъдат провидени в пушилката на фронта. За сметка на лидера си, висшето командване на партията изглежда все по-демотивирано и по-дистанцирано от своя пълководец.

Тя е на кон, обаче…

Структурите на БСП са подвластни на местни влияния и тежнения, продиктувани от междуличностни и биографични връзки, икономически интереси и трудна връзка с централното ръководство. Представителите на БСП в местната власт лесно влизат във взаимодействия с ГЕРБ, разбира се по икономически причини. Уравнението е просто – с пламенни декларации от трибуната на Народното събрание община не се храни, казват те. И като резултат от всичко това Нинова изглежда все по-самотна и по-самотна. Което в крайна сметка прави трудна за припознаване алтернативата за държавата в нейно лице, тъй като добрите намерения са ОК, но съвсем не са достатъчни.

Единственият липсващ от сцената е визията, проектът за следващите години. Отговорът на въпроса “Накъде?”.

Това, което направи ДПС – да постави този въпрос на дневен ред за дебат, беше разчетено като заявка за управление. И да, и не. Защото няма как да стигнеш някъде, ако не си разбрал това къде е . А отговорността за формулирането на целта е именно на политическите партии с биография и визия. А не на случайно и временно пребиваващите.

Впрочем, тържественото събитие на ЕНП от края на миналата седмица създаде интересна асоциация с една друга, минала история.

Тогава, през 2001-ва година, ЕНП дойде в София за първи път. Тогавашният лидер на ЕНП Хосе Мария Аснар прегърна премиерът и лидер на СДС Иван Костов на сцената на НДК с думите “Амиго, Иване” и допълни “Говорейки за България и нейното бъдеще, говорим за Иван Костов и СДС!”.

Два месеца по-късно СДС на Иван Костов претърпя катастрофично поражение на изборите и

цялата власт, концентрирана в ръцете му, рухна като къща от карти.

В изборната нощ, в коридорите на НДК повяхнаха надеждите за парламентарно участие и на един друг, малък политически проект, като стайно разстение, извадено на произвола на яркото слънце и буйния политически вятър – коалицията ВМРО-Гергьовден, с лице – Слави Трифонов.

 

*Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави – няма нищо ново под Слънцето. (Еклесиаст 1,9)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. кръстева,
  няма европейска партия в парламент, за която идейните принципи да означават нещо когато става дума за власт. не си разбрала европейските ценности още.
  кръстева,
  коалицията с риформаторите беше много по-афиф от сегашната.

 2. Аз също искам да има силна БСП, която да е алтернатива на ГЕРБ, но не е така.Социалистите са в разкрачено положение и не знаят на кого да угодят: на червените бабички или на червените мобифони, станали капиталисти.Чашата преля когато избраха за лидер синя приватизаторка, въпреки уверенията че имат голяма банка от кадри.

 3. Автора на това нещо предизвика у мен голем хумор.
  Другари, вече сте жалки.

 4. батеНИбойку 3.0 обиснявъ нъгледно байВИтошу г-н kirilov:(bg селенете били големи майтъпчии:руууусиъ ни билъ виновнъ зъ късити ни пишки)

 5. ЕДНА ПРЕТЕН;ИОЗНА СТАТИЯ , КОЯТО НЕ НИ КАЗВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН …….З А В И С Т !!!!

 6. ЕДНА ПРЕТЕНЦ;ИОЗНА СТАТИЯ , КОЯТО НЕ НИ КАЗВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН …….З А В И С Т !!!!
  ТАЗИ ПЕРСОНА , В МОМЕНТ КОГАНТО Е НА ЕКРАН , ЗАПОЧВА ДА ГИ КАКАНИЖЕ ЕДНИ ТИ МИ ЛАФОВЕ ,СЯКАШ ПРЕД НЕЯ СТОЯТ КРЕТЕНИ . ДА СМЕНИ ПЛОЧАТА ИЛИ ДА ОТИДЕ ТАМ , КЪДЕТО „УМНИТЕ И СЪЖДЕНИЯ „НАМИРАТ РАЗБИРАНЕ –

 7. ЕДНА СТАТИЯ КОЯТО ПОКАЗВА ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ЕДНО МНЕНИЕ НО КАКЪВ Е ПЪТЯТ. ВСИЧКИ УЧИТЕ МАТЕМАТИКА, ХИМИЯ И Т.Н. ДА НЕ ГИ ИЗБРОЯВАМ НО НИКОЙ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСЪТ ЗАЩО НЕ СЕ ИЗУЧАВА НАПРИМЕР ПРАВО ИЛИ ВИДОВЕТЕ РЕЛИГИИ В УЧИЛИЩАТА . НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ПРАВОТО Е САМО ЗА ИЗБРАНИ А КОЙ ГИ ИЗБИРА ТЕЗИ ИЗБРАНИ Е ВЪПРОСЪТ. РЕЛИГИЯТА Е ТОВА Е НЕЩО КАТО ЧЕ ЛИ ОТЖИВЯЛО НЕ Е ЗАНАШЕТО ВРЕМЕ. ГРЕШКА ГОСПОДА РЕЛИГИИТЕ В ГОЛЯМА ЧАСТ СА ОНОВА КОЕТО Е ПРЕСТАВАТА ЗА ДОБРО И ЗЛО ПОЛУЧЕНО ОТ НАШИТЕ ПРЕДЦИ А ПРАВОТО Е СВЪРЗАНО С УСИЛИЯТА НА ПРИЛГАНЕ НА НЯКАКВИ МЕРКИ ЗА ВЪЗПИРАНЕ НА ЗЛОТО. АКО ХОРАТА ЗНАЕХА ЕДНОТО И ДРУГОТО ЩЯХА ДА ИМАТ ПРЕДСТАВА КАК ДА ФУНКЦИОНИРА ЕДНА ОБЩНОСТ ИЛИ ДЪРЖАВА НА ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ И НА ЗАКОНА ВСИЧКО КОЕТО ИЗЛЕЗЕ ИЗВЪН ТАЗИ РАМКА СА ВИДОВЕТЕ ЕДНОЛИЧНИ ИЛИ КОЛЕКТИВНИ МАФИОТСКИ СЦЕНАРИИ СЪЗДАДЕНИ ПОНЕ В БЪЛГАРИЯ В СТАРАТА ЛАБОРАТОРИЯ НАРЕЧЕНА ДЪРЖВНА СИГУРНОСТ ТАМ СЕ ДОПУСКАТ НАРУШЕНИЯТА НА ЗАКОНА И ТАМ СЕ ДОПУСКАТ ДА ИМА ХОРА ЗА КОЙТО МАТРАЛА Е ЛОШ ИЛИ НАЙ НОВОТО АЗ ЩЕ ГИ РАЗМАЖА НО КАК С КАВИ СРЕДСТВА САМО ЗА ТЕЗИ ДУМИ ТАКЪВ НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ НА ДЪРЖАВЕН ПОСТ НАВЪНКА ДА СИ ГОВОРИ КАВОТО ИСКА И СРЕЩУ КОГОТО СИ ИСКА НО ОТ ТАКАВА КАМБАНАРИА НЕ СЕ ГОВОРИ ТАКА ДА ОТИДЕ НА ПСИХИАТЪР ДА СЕ ПРЕГЛЕДА ДА СИ ВЗЕМЕ НЯКОЛКО ДНИ ПОЧИВКА ДА ВИДИ КЪДЕ МУ Е ПРОБЛЕМА ЗАЩОТО ТОВА Е ЗА ДОКТОР РАБОТА.

 8. С НЯКОЛКО ДУМИ ДА НЕ ВИ ОТЕГЧАВАМ АКО СЕ СПАЗВА ЗАКОНА А ЗАКОНИ ИМА И МОГАТ ДА СЕ КОРИГИРАТ В ПОЛЗА НА НАРОДА А НЕ В ПОЛЗА НА ТЕЗИ КОЙТО СА НА ДЪРЖАВНА РАБОТА. ДА СЛУЖИШ НА ДЪРЖАВАТА ЗАЕМАЙКИ ДЪРЖАВНА СЛУЖБА НЕ Е ПРЕВИЛЕГИЯ КАКТО Е В МОМЕНТА А ДЪЛГ КОЙТО НЕ ГО СМЯТА ЗА ТАКЪВ НЕГОВОТО МЯСТО НЕ Е В ДЪРЖАВНИЯТ АПАРАТ НАВЪН ИМА ТОЛОВА НИВИ ЗА ЗАСЯВАНЕ НА КАРТОФИ ЧЕ ТОЗИ С ЛОШИЯТ МАТРАЛ ЩЕ МУ СПАДЕН ШКЕМБЕТО ЗА НУЛА ВРЕМЕ ЩЕ МУ СЕ ОПРАВИ ФИГУРАТА И ЩЕ МУ СЕ ПРОСВЕТЛИ УМЪТ ОТ КЪДЕ ИДВА И КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА РОБСКИ ТРУД ВСЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕФЕКТИ И ДА ОСВОБОДИ МЯСТО ЗА МЛАДИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА КОЙТО ЗНАЯТ КАК СЕ КОПАЯТ КАРТОФИ ЗНАЯТ КАК СЕ СЪБИРАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И НИКОГА НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ОТ МАМА И ТАТЕ НИЩО НА ГОТОВО ТАКА ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ НУЖНОТО РАВНОВЕСИЕ А И ТЕЗИ ПОСЛЕДНИТЕ ИМАТ И СЪРЦА И УМ ДА ИЗПРАВЯТ РАЗБИТАТА БЪЛГАРИЯ НА КРАКА БЕЗ ДЕЛЕНЕ БЕЗ НАСАЖДАНЕ НА УМРАЗА ЗАЩОТО ТАМ ПО НИВИТЕ С КАРТОФИ СЕ РАЖДАТ ХОРА КАКТО КАЗВАШЕ МОЯТ УЧИТЕЛ А ОТ ТЕЗИ ТАМ ПАРТИИНИ ИЛИ ЛИГАВИ ДЕЧИЦА С ГОЛЯМО САМОЧУСТВИЕ ПОДВИЖНИ АЗОТНОТОРОВИ ЗАВОДИ. ТАКА ЧЕ КЪН ЛОШ МАТРАЛ ВЕРМЕ ТИ Е ДА СИ ОДИШ ДА КОПАШ У СЕЛО КАРТОФИТЕ И ДА ОСТАВИШ ХОРАТА ПО УМНИ ОТ ТЕБ ДА ОПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА И КАК КАТО СПАЗВАТ ЗАКОНА А ТОЙ ЗАКОНА НЕ Е ЛОШ СТИГА ДА СЕ ПРИЛАГА ТАКА КАКТО ГО ПИШЕ А ВИЕ ИМЕННО ТОВА НЕ ПРАВИТЕ С ВАШИТЕ КУКЛОВОДИ ОТ ДАНС МАНС И ЛИ ДС РАЗИГРАВЕТЕ СЦЕНАРИИ ВЕЧЕ ПОЧТИ 70 ГОДИНИ АМИ ХОРАТА СЕ УМОРИХА ОТ ВАС НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ.

 9. НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЗАЩОТО СТЕ КУКЛИ НА КОНЦИ И КУКЛОВОДИТЕ ВИ СА ГОЛА ВОДА И ТОЗИ КУКЛЕН ТЕАТЪР НА РЗАЛИЧНИ ПАРТИИ С ЕДИН РЕЖИСЬОР МА СТИГА ВЕЧЕ ЧЕ СТЕ ТОЛКОВА ПРОЗРАЧНИ А И ТОЗИ СЛАВИ ТА ТОЗИ ДИМИТРОВ ПОСТОЯННО СЕ ТЪРСЯТ КЛОУНИ ДА ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО НА ПУБЛИКАТА И ДА РЕГУЛИРАТ НЕДОВОЛСТВОТО. ТА И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЧЕ Е ТАКА ТА ИЗМИСЛЕНИ БИЗНЕСМЕНИ НА НАШИТЕ СЛУЖБИ И ХОРА И ДРУГИТЕ СА БАЛЪЦИ А АКО НЕ СА ЩЕ ГИ НАПРАВИМ И АКО И ТОВА НЕ СТАНЕ ЩЕ ГИ УНИЩОЖА ТА ЛИЧНО Г-Н ПРЕМИЕРА ГО КАЗА НЕ АЗ УТРЕ ПАК МИ ПРЕПИСАЛИ НЕЩО КОЕТО НЕ Е МОЕ. А ДА СЕ ИЗКАЖЕ НЯКОЙ СРЕЩУ НОВИЯТ БАЙ ТОШО ДА ВИДИТЕ КАК И ЗА ЕДНО НАКРИВО ИЗПИТО КАФЕ В НЯКОЕ КАФЕНЕ ПОРЪЧКОВАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ ЩЕ ВИ НАМЕРИ И ЩЕ ВИ ВАКАРА В ЗАТВОРА ЗА НИЩО.

 10. ОТ ГОДИНА САМО ПУБЛИЧНИ КРАЖБИ ПУБЛИЧНИ УБИЙСТВА ПУБЛИЧНИ ОБИДИ АКО НЕ ОТ БАШ ТАРТОРА ТО ОТ НЕГОВИТЕ ПОДЧИНЕНИ, ЗАКОН ИМА ЗА ПОСМЪРТНО ВЯРВАЩИТЕ ТАМ Е ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ С ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НО АКО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ТАМ СЪС СЕРИОЗНИ И ЧЕСТНИ ХОРА БАЯ ОТ ТЕЗИ КОЙТО СЕГА СЕ ПЕРЧАТ ЩЕ СЕ ПЕРЧАТ НА ТОПЛО И ЩЕ И ИМ ВИБРИРАТ НЯКОЙ ЗАДНИ ЧАСТИ ОТ КЕФ. КАКВО СТАНАЛО АЛО КОНСУЛТАЦИЯ С КУКЛОВОДНАТА СИСТЕМА ДС АЛО КОЙ СЕ НАДИГА Я ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ СРЕЩУ ТОЗИ И ГО УНИЩОЖЕТЕ ЕТО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ЕДНОЛИЧНИТЕ РЕЖИМИ СЪЗДАВАТ МИНИ ДИКТАТОРИ КОЙТО БЛЕНУВАТ ДА СТАНАТ ИСТИНСКИ ДИКТАТОРИ И ВСИЧКИТЕ СА ГЪЗОЛИЗЦИ ЗАЩОТО АКО НЕ СА ЕДВА ЛИ ЩЕ СА В ДИКТАТОРСКАТА СИСТЕМА ВИЖТЕ ИСТОРИЯТ ХИТЛЕР СТАЛИН И ВИЖТЕ ДНЕС КАКВО СЕ Е ПРОМЕНИЛО САМО ТОВА ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ЗАПАЛИЛИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ИНАЧЕ ВСИЧКО Е ПО СТАРОМУ ГОТВЕЛ СЕ СВЕТЪТ ЗА ВОЙНА ДОКАТО ИМА ДИКТАТОРИ И ВОЕНОЛЮБЦИ КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ НИЩО ДОБРО. ТРЯБВА ДА ОТБЕЛЕЖА ЧЕ ИМА МНОГО ДОБРИ ХОРА НО ЕДНА ШЕПА ЛУМПЕНИ ДА ГИ НАРЕКА ИЛИ ПСИХОПАТИ ПРАВЯТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА НА ЛУДИ ОТВСЯКЪДЕ ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО СА СЕЛСКИ ТАРИКАТИ КОЙТО НИКОГА НЕ СА КОПАЛИ КАРТОФИ.

 11. НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ЗАЩОТО Е ПО ЛЕСНО И УДОБНО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ А С ТОВА И НЕ ЧАКАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРОМЕНИ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ЕДНА ПРОСТА ФОРМУЛА ЗА УПРАВЛЕНИЕ ЗАКОНА НАД ВСИЧКИ КАТО КАЗВАМ НАД ВСИЧКИ ТОВА ОЗНАЧВА ЧЕ ВСИЧКИ КОЙТО ВЛИЗАТ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ИЗДЪРЖАН ИЗПИТ ВЪРХУ КОНСТУТУЦИЯТА, ВЪТРЕШНОТО ПРАВО В ЗАВИСИМОСТ ОТ ТОВА КОЙ КЪДЕ КАНДИДАТСТВА ЗА РАБОТА И ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТОВКА ЗА ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ И ВСИЧКИ МЕСТА СЕ ОБЯВЯВАТ ПУБЛИЧНО И СЕ ПРОВЕЖДА ПУБЛИЧЕН КОНКУРС И РЕЗУЛТАТИТЕ СЪЩО ПУБЛИЧНО КАТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОБЖАЛВА РЕЗУЛТАТА В ЗАКОНОПРЕДЕЛЕН СРОК. В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СЪЩО ВСИЧКО С КОНКУРС И ИЗПИТИ ПО ГРАЖДАНСКО И НАКАЗАТЕЛНО ПРАВО СТРОГО СПЕЦИАЛИЗИРАНИ И ПРОФИЛИРАНИ КАКТО СЪДИИ ТАКА И АДВОКАТИ И ОТДЕЛНО ЕВРОПЕЙСКО ПРАВО ИЗПИТ И ПРАКТИКА В ЕВРОПЕЙСКИ СЪДИЛИЩА ССЪ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ФРЕНСКИ И АНГЛИИСКИ ЕЗИК СЪЩОТО И ЗА АДВОКАТИТЕ БЕЗ ИЗДЪРЖАН ИЗПИТ И ЕВРОПЕЙСКА ПРАКТИКА НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ НИТО ДА ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА НА ЗАЩИТНИК И ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА ИЗБИРА БЕЗ УРИДИЧЕСКО ПРАВО КОЙ СЪЩО БЕЗ УРИДИЧЕСКО ПРАВО МОЖЕ ДА ГО ПРЕДСТАВЛЯВА АКО ЛИЦЕТО ИСКА ТЪЙ КАТО АДВОКАТИТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ ЗА ЦЕЛТА ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕКЛЮЧВАНЕ НА ДЕЛОТО НИКОГА ПРЕДВАРИТЕЛНО И АКО КЛИЕНТА МУ НЕ Е ДОВОЛЕН СЕ ОТИВА НА АРБИТРАЖНА КОМИСИЯ ЗА ДА СЕ РАСЛЕДВАТ ДЕЙСТВИЯТА НА АДВОКАТЪТ ДАЛИ СА БИЛИ ПРОФЕСИОНАЛНИ. И НАЙ ВАЖНОТО ЗАПИС И ОНЛАЙН ДА СЕ ВИЖДА И ЗАПИСВА ВСЕКИ СЪДЕБЕН ПРОЦЕС И КОНТРОЛ НА СЪДИИ И АДВОКАТИ ОНЛАЙИН И ТЕЗИ КОЙТО НАРУШАВАТ ЗАКОНА ВЪН ОТ ТАМ БЕЗ ДА ИМ СЕ ЗАЧИТА ВРЕМЕТО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЗА СТАЖ МОЖЕ ДА ОСТАНАТ 5 СЪДИИ ИЛИ 5 АДВОКАТИ НАПЪРВО ВРЕМЕ НО ДА СА ИСТИНСКИ И ЧЕСТНИ И ВЕРНИ НА ОСНОВНИЯТ ПРИНЦИП ЗАКОНА.

  1. спри да спамиш и си вземи хапчетата….

 12. Депесарка… отврат… отивам да повърна!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.