Продължава безплатната услуга за доставка на храна и медикаменти на нуждаещи се в община Търговище

Продължава безплатната услуга за доставка на храна и медикаменти на възрастни и хора с невъзможност за самообслужване, живеещи на територията на община Търговище. 
Услугата се предоставя по проект „Патронажна грижа“ – Компонент 3, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, припомнят от общинската управа в Търговище. 
Освен за закупуването на основни продукти и медикаменти, със средства на потребителите, по проекта се оказва и съдействие за заплащането на битовите сметки или заявяването на административни услуги.
Хората, които могат да ползват такава подкрепа са: възрастни над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване; лица в зависимост от грижа, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; лица, поставени под карантина във връзка с COVID-19; самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.
Нуждаещите се от такова съдействие могат подадат заявка на тел. 0601 68 620 в Община Търговище, от 9.00 до 17.00 ч. в работните дни, уточняват още от общинската управа. 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони