Продължава издирването на 6-годишното момиче, изчезнало край Луда Яна

Снимка: Архив

Продължава издирването на 6-годишната Денка от Панагюрище, която е в неизвестност от близо 30 часа, предаде БНР.

Вчера в река Луда Яна, която минава през града, бе открито тялото на 8-годишната й сестра.

От прокуратурата са категорични, че става дума за удавяне.

До късно снощи продължи издирването на детето, като бе претърсен целият район по течението на реката.

„Водата не е много, но е бърза. Ние се опитваме да направим всичко възможно и да търсим някъде по течението на реката, защото нашето предположение е, че може и то да е в реката. Отново ще проверяваме всички участъци до Марица“, каза директорът на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов.

От тази сутрин в издирвателните работи участват 16 екипа и доброволци. Периметърът на обхвата е максимално разширен, каза говорителят Мирослав Стоянов.

„От района на Панагюрище, по посока през селата Бъта, до село Попинци. Ако се наложи, и след това, но се надяваме да открием детето в рамките на деня“.

Предполага се, че децата са паднали от необезопасен мост в края на града. Обвинението на семейството е, че, ако съоръжението е било обезопасено, е можела да се избегне трагедията.

„Този мост никога не е бил мост, който трябва да бъде там и да служи за преминаване. По този мост някога минаваха кози. То е две бетонни греди, панели от преди 30 години и никъде не се води като мостово съоръжение. Нямам ангажименти. Това са хора само с претенции. Като имат обвинения, да си ги предявят в съда“, каза кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Случаят се разследва от окръжната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България