Продължава кампанията „Зелени библиотеки в парковете на София“

Забавления за най-малките

Стотици жители и гости на София се радват на забавления с музика, поезия, игри, рисуване и четене всеки уикенд по време на Десетата юбилейна кампания на Столична библиотека „Зелени библиотеки в парковете на София“.

Стартът бе даден с голям концерт на 27 юли в Северен парк и досега в различните дестинации на „Зелени библиотеки 2024“ са гостували над 6 хил. души, а читателската аудитория се e увеличила с близо 1000 любители на книгите, които са получили своите безплатни читателски карти.

На 17 август прохладата под вековните дървета в Южния парк привлече над 500 малки и големи читатели под голямата шатра, изградена специално за инициативата. А на импровизираната арт сцена в продължение на три часа се изявяваха поетите Иван Ланджев, Анжела Димчева, Петър Чухов и Нинко Кирилов, певецът и китарист Алек Кирев.

И докато възрастните аплодираха авторите и музиканта, децата не можеха да се откъснат от забавленията за различни възрасти: етюди с куклената актриса Таня Гигова, арт ателие на тема „Градска среда“ със създаването на триизмерни картички, корейската национална игра „Тухо“ и изработване на „фолклорни кукли“ от традиционна азиатска хартия, STEM игри, програмиране с интересни ботове, 3D писалки.

Всички деца получиха като подаръци красиви детски книжки, които те разгръщаха с пиетет. За учениците фондация „Деца на България“ проведе занимания с „мисловни карти“.

Наблизо беше паркиран и емблематичният за София Библиобус с 1500 хитови заглавия за читателите на Столична библиотека, доставени от различни издателства. Преминаващите покрай шатрата се спираха пред тематичната документална изложба „Любопитната София“, разказваща историята на постепенното изграждане на града.

Нова дестинация за кампанията е парк „Студентски“, където на 18 август продължават срещите с читателите. Следващия уикенд актьори и поети заедно с екипа на библиотеката ще бъдат в Столичния Зоопарк и на Витоша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства