„Юнайтед“ с нов капитан за дербито на „Анфийлд“

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 18 януари 2020

На 18 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 18.01.2020

10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

Проектобюджетът на Бургас за 2020 г. – 305 942 777 лева Ще строят Университетска детска болница

Община Бургас

305 942 777 лева е проектобюджетът на Община Бургас за 2020 година. „Бургас започва годината с финансова стабилност. Проектобюджетът е справедлив, тъй като осигурява средства за всички направления, необходими за развитието на града“, каза кметът на Бургас Димитър Николов и представи пред медиите основните приоритети и акценти в проектобюджета за тази година.

При изготвянето му е изготвен консервативен подход. Вдигане на местните данъци и такси такси няма да има. Изключение прави единствено вдигането на екологичната компонента от данъка върху автомобилите, което касае най-замърсяващите, като увеличението е между 5 и 25 лева на автомобил.

През настоящата година започват проучванията и анализ на потребностите за изграждане на Университетска детска болница. За целта има осигурен терен, който е в близост но УМБАЛ – Бургас. Тази година ще започне да действа и нова общинска програма „Специализация“, която е насочено към завършващите лекари. Средствата по нея ще бъдат предназначени за продължаващото обучение и специализацията на професионалистите по здравни грижи.

В бюджета са заложени средства и за Комплексния онкологичен център, където предстои да бъде поставен и да заработи 5D скенер, гама камера за брахитерапия – осигуряване на максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на този тип заболявания. Предвидени са и средства за цялостно реновиране на ДКЦ 1 и конструктивно укрепване на ДКЦ 2, както и за ремонт на педиатричните кабинети и чакални в Диагностично-консултативните и медицински центрове в Бургас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.