Проектобюджетът на Бургас за 2020 г. - 305 942 777 лева

Ще строят Университетска детска болница

305 942 777 лева е проектобюджетът на Община Бургас за 2020 година. „Бургас започва годината с финансова стабилност. Проектобюджетът е справедлив, тъй като осигурява средства за всички направления, необходими за развитието на града“, каза кметът на Бургас Димитър Николов и представи пред медиите основните приоритети и акценти в проектобюджета за тази година.

При изготвянето му е изготвен консервативен подход. Вдигане на местните данъци и такси такси няма да има. Изключение прави единствено вдигането на екологичната компонента от данъка върху автомобилите, което касае най-замърсяващите, като увеличението е между 5 и 25 лева на автомобил.

През настоящата година започват проучванията и анализ на потребностите за изграждане на Университетска детска болница. За целта има осигурен терен, който е в близост но УМБАЛ – Бургас. Тази година ще започне да действа и нова общинска програма „Специализация“, която е насочено към завършващите лекари. Средствата по нея ще бъдат предназначени за продължаващото обучение и специализацията на професионалистите по здравни грижи.

В бюджета са заложени средства и за Комплексния онкологичен център, където предстои да бъде поставен и да заработи 5D скенер, гама камера за брахитерапия - осигуряване на максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на този тип заболявания. Предвидени са и средства за цялостно реновиране на ДКЦ 1 и конструктивно укрепване на ДКЦ 2, както и за ремонт на педиатричните кабинети и чакални в Диагностично-консултативните и медицински центрове в Бургас.

Коментари

Задължително поле