10 години затвор за причинена тежка телесна повреда в Гърция при шофиране

Жилищната сграда в Пловдив, чийто покрив беше отнесен, остава обитаема

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение

Коя е буквата на живота

Владимир Чуков: Арестуваните за трафик на мигранти са действали от години

Д-р Крис Проктър, главен научен директор на Бритиш Американ Табако пред „Труд“: БАТ трансформира тютюневата индустрия чрез иновации

Пожарът в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка

Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

Накъде след тежките присъди в Сегед „Камионът на смъртта“ и злодейският план за етническо размиване на Европа

Проектът за обновяване и модернизиране на сгради на ОД МВР и Първо РПУ бе представен в Благоевград

Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” бе представен на пресконференция в Благоевград. Това е поредният проект на Община Благоевград, който се реализира по ОП „Региони в растеж“ ‎2014 -2020. На събитието присъстваха заместник – кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, заместник – кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева, инж. Ангел Даилов, ръководител на проекта, представителя на ОД на МВР Благоевград Валери Георгиев, Силвия Колева, юрист по проекта, представители на Община Благоевград, граждани.

„С изпълнение на дейностите ще бъде постигнато подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, ще бъде удължен живот на сградите на интервенция, ще бъде осигурен достъп до качествени услуги и др. Срокът за изпълнение е 12 месеца. Общата стойност на проекта е ‎1 645 987,00 лв.“, каза инж. Ангел Даилов.

Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Ръководителят на проекта инж. Ангел Даилов поясни, че осигуряването и улесняването на достъпа до сградите на хората с увреждания ще се осъществи чрез изграждане на необходимите специализирани съоръжения. За изпълнение на целите заложени в проекта ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които сградите ще се достигне клас енергопотребление „В“.

С осъществяване на настоящият проект ще се изпълнят местните политики за устойчиво градско развитие, повишаване на качеството на живот, постигане на екологично равновесие и спазване на европейските изисквания и стандарти за интелигентни градове.

В края на първата пресконференция по проекта, заместник- кметът Зорница Кралева заяви, че се надява, че ще се постигне 100 % резултат до края на програмния период. „Имаме достатъчно опит в изпълнението на проекти. Надяваме се, че ще приключим проекта в срок и вярвам, че по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради”, заложени в Инвестиционната програма на Община Благоевград за реализацията на ИПГВР – Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 г., ще реализираме проектите до средата на 2018г.“, каза още зам.- кметът Кралева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.