На 21 октомври 2018 да почерпят

„Лудогорец“ си върна върха в Първа лига след 2:1 над „Левски“

Новоизбраният президент на Мексико предложи на Тръмп да инвестират 30 милиарда долара, за да се намали миграцията

Пиян шофьор се обърна по таван в Русе

​Дъждът в София наводни тунела под „Лъвов мост“

Алпинисти поставиха паметна плоча на Боян Петров в Рила

Мистерии с прелестната Кейт Бланшет Хорър режисьора Илай Рот с нов филм

УМБАЛ „Св. Анна“: Няма опасност за живота на мъжете, пострадали при катастрофата на „Бистришко шосе“

САЩ приветстваха решението на Скопие да започне конституционните промени

Ангел Меркел осъди убийството на Хашоги и настоя за обяснение от Саудитска Арабия

Автобус на градския транспорт катастрофира на „Бистришко шосе“, трима души пострадаха

Цветан Цветанов: Вчерашното събитие бе много важна стъпка на Македония към присъединяването й към ЕС и НАТО

Флотилия от самолети на ток строи US компания (ИНФОГРАФИКА) Стойността на разработката е $300 млн.

Изявление на ВМРО-ДПМНЕ: Заев, можеш да купиш няколко народни представители, но не и народа

Автовоз се обърна край Разлог и разпиля коли

Проектът за обновяване и модернизиране на сгради на ОД МВР и Първо РПУ бе представен в Благоевград

Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” бе представен на пресконференция в Благоевград. Това е поредният проект на Община Благоевград, който се реализира по ОП „Региони в растеж“ ‎2014 -2020. На събитието присъстваха заместник – кметът на Община Благоевград по европейски проекти и програми Зорница Кралева, заместник – кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева, инж. Ангел Даилов, ръководител на проекта, представителя на ОД на МВР Благоевград Валери Георгиев, Силвия Колева, юрист по проекта, представители на Община Благоевград, граждани.

„С изпълнение на дейностите ще бъде постигнато подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, ще бъде удължен живот на сградите на интервенция, ще бъде осигурен достъп до качествени услуги и др. Срокът за изпълнение е 12 месеца. Общата стойност на проекта е ‎1 645 987,00 лв.“, каза инж. Ангел Даилов.

Проектът се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи. Ръководителят на проекта инж. Ангел Даилов поясни, че осигуряването и улесняването на достъпа до сградите на хората с увреждания ще се осъществи чрез изграждане на необходимите специализирани съоръжения. За изпълнение на целите заложени в проекта ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които сградите ще се достигне клас енергопотребление „В“.

С осъществяване на настоящият проект ще се изпълнят местните политики за устойчиво градско развитие, повишаване на качеството на живот, постигане на екологично равновесие и спазване на европейските изисквания и стандарти за интелигентни градове.

В края на първата пресконференция по проекта, заместник- кметът Зорница Кралева заяви, че се надява, че ще се постигне 100 % резултат до края на програмния период. „Имаме достатъчно опит в изпълнението на проекти. Надяваме се, че ще приключим проекта в срок и вярвам, че по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради”, заложени в Инвестиционната програма на Община Благоевград за реализацията на ИПГВР – Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 г., ще реализираме проектите до средата на 2018г.“, каза още зам.- кметът Кралева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.