Прокуратурата задържа за 72 часа мъж, убил жена си с кол

Окръжната прокуратура във Велико Търново привлече като  обвиняем 54-годишния Атанас Христов от павликенското село Паскалевец за това, че на 12 юни е пребил до смърт съпругата си . 50-годишната Веселинка Христова издъхнала от тежките наранявания, които и причинил мъжът и.

„Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост --престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 предлож. второ и трето вр. с чл. 115 от НК. Прокуратурата е взела мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок до 72 часа, с цел довеждането му пред съда и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, съобщиха от Апелативната прокуратура в старата столица.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че именно Атанас Христов е извършил престъплението в което е обвинен, и което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

“Съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид обстоятелството, челицето е осъждано и е извършено тежко престъпление, с изключително висока степен на обществена опасност, довело до смъртта на пострадалата. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново прави искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“, информират още от държавното обвинение.

Зверството се разиграло в дома на семейството в Паскалевец. В злополучния ден автобусният шофьор Атанас Христов се прибрал пиян. Той и съпругата му се скарали. Мъжът изпаднал в ярост, грабнал дървен кол и се нахвърлил върху жена си като захванал да я удря с всичка сила по цялото тяло и по главата. Веселинка Христова изпаднала в безсъзнание, но мъжът и продължил да и нанася удари, докато я умъртвил. След това я завлякъл на двора и двамата с майка си се опитали да измият кръвта по трупа. По-късно извършителят се обадил на кмета на Паскалевец-Мирослав Димитров и му казал, че жена му е починала. Управникът отишъл в дома на автобусния шофьор, открил безжизненото тяло на пребитата и незабавно алармирал полицията.

При огледа на местопрестъплението, криминалистите открили и иззели множество доказателства, които свидетелстват, че Атанас Христов е извършител на зверското престъпление. При разпитите обаче той отрича да е убил жена си и не е направил самопризнания.

Съдебно-медицинската експертиза пък е установила тежки наранявания по главата и цялото тяло на жената. Тя е с множество счупвания на крайниците и на черепа, които са довели до смъртта и.

Коментари

Задължително поле