Прокуратурата обвини единия брат, задържан за побоя на магистрала "Тракия"

Снимка: Pixabay

Другият брат още е в болница

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Според държавното обвинение деянието е извършено при управляване на МПС – престъпление по чл. 325 ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т.12 във връзка с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Цветан Петров е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние.

Цветан Петров и 59-годишният му брат Петър Петров са нанесли побой с юмруци по главата и тялото на 31-годишния бургазлия Д.А. , който при опит да се защити ударил в лицето по-големия от двамата братя и му счупил челюстта. Петър Петров е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент, уточниха от Районна прокуратура – Пловдив.

Екшънът с участието на двамата братя Петрови се разиграл на 19 юли (сряда) около 9 часа в района на Карловския надлез на автомагистрала „Тракия” в посока София. Цветан Петров се подразнил, че водачът на лек автомобил „Опел” с бургаска регистрация Д.А. се движел по-бавно и му пречел на движението, затова му засякъл пътя и го принудил да спре, след което му налетял с юмруци.

По делото са извършени активни процесуално-следствени действия. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната жена, която пътувала в опела заедно с Д.А.. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци.

Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената, която според приятеля й е бременна. Установено е, че пострадалият Д.А. е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата. По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия по установяване на фактическата обстановка, поради което Районна прокуратура-Пловдив призовава гражданите, които имат информация по случая да се свържат с разследващите органи.

Коментари

Задължително поле