Прокуратурата разследва авиоинцидента край Мъглиж

Снимка: Press TV

Във връзка с настъпило произшествие на 29.05.2019 год. около 09,00 часа в землището на с. Юлиево, обл. Стара Загора в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Досъдебното производство е образувано срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал.1, буква”в” вр. с чл. 342, ал.1, предл. второ от НК за това, че при управление на въздухоплавателно средство – мото - делтапланер нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на Р. Г.И. на 64 год..

Установено е, че мото - делтапланера е изпълнявал агрополет за наторяване на земеделски култури.

По делото са разпитани свидетели. В момента са провежда оглед на местопроизшествие. Иззети са документи – за техническото състояние на мото-делтапланера и други документи от фирма „А.Д.Д.“ гр. Казанлък, чиято собственост е мото – делтапланера. Назначени са експертизи – съдебно медицинска и техническа.

Разследването се провежда от Национална следствена служба - София.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия по разследването за установяване на обстоятелства по делото и разкриване на обективната истина – разпити на свидетели имащи информация, относима към предмета на разследване, изготвяне на заключенията на назначените експертизи.

Коментари

Задължително поле