Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор)

Директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Министърът на здравеопазването нареди ревизия

Крайно време е да спрем разбойниците в здравеопазването

Прокурори влязоха в МБАЛ - Пазарджик заради ТЕЛК афера. Окръжна прокуратура-Пазарджик се самосезира като по случая, предстои да бъде изискана медицинска документация, да бъдат снети обяснения от лекари и медицински работници, за да се установи дали са налице данни за извършено престъпление по Наказателния кодекс.

Директорът на болницата д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Още през изминалата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Здравният министър Кирил Ананиев е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, издадени от комисиите в МБАЛ-Пазарджик. По разпореждане на министъра на здравеопазването Изпълнителна агенция “Медицински надзор” от днес започна пълна проверка на лечебното заведение в Пазарджик.

Уволнението идва след разследвания на Нова ТВ, разкриващи схема за издаване на фалшиви решения от ТЕЛК комисиите в болницата в полза на директора и други лекари. Материали показват и как д-р Вълчев дава заплата от 57 000 лева на кардиолог, който поставя стентове на здрави хора.

“Браво на разследващите журналисти на NOVA! Всяка седмица все по-силни. Ползата от вас за обществото е много голяма. Недоумявам как може да има толкова нагли разбойници в родното здравеопазване. Крайно време е да спрем да ги търпим”, призова собственикът на “Адванс Медия Груп” Кирил Домусчиев във фейсбук.

Коментари

Задължително поле