Проливен дъжд потопи Венеция, евакуираха "Сан Марко" (ВИДЕО)

Над седемдесет на сто от площта на историческия център на Венеция бе залята от вода, като приливната вълна достигна до 156 см.

Туристите бяха евакуирани от прочутия площад "Сан Марко", а трафикът на водните таксита из града бе преустановен временно. В действие остана само транспортът до по-отдалечените острови.

Венеция, която е построена на няколко острова, се справя с високата вода чрез издигането на платформи, за да могат хората да ходят. Частните лица и търговците обикновено укрепват входните врати на сградите, за да не прониква вода в приземните етажи.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро каза, че по дъното на лагуната са издигнати множество прегради, които да предотвратяват наводненията.

Службите за гражданска защита са в непрестанна готовност в много части на Италия, където от дни има проливни дъждове и силни ветрове. В провинция Фрозиньоне, южно от Рим, двама души загинаха, след като прекършено дърво смаза автомобила им. В южната област Калабрия един човек изчезна безследно, след като вчера лодката му се удари в пристан.

Железопътният и автомобилният трафик през прохода Бренер до Австрия бе временно спрян. Участъци от шосето Милано-Болоня бяха под вода. Превантивно бяха затворени училищата в много области, сред които северните Лигурия и Венето, както и в части от Абруцо и столицата Рим.

Коментари

Задължително поле