Протестиращи блокираха движението на бул. "Дондуков"

Протестиращи блокираха движението на бул. "Дондуков".

Състоянието на една от гражданките се влоши, а минути по-късно беше извикана линейка, за да й окаже медицинска помощ. Жената обаче отказа преглед.

Другите протестиращи обясниха, че тя няма проблем с здравето, а иска оставката на управляващите.

Напрежението в парламента продължава, след като по-рано майки от "Системата ни убива" и други протестиращи влязоха във фоайето на един от входовете на сградата и заявиха, че искат да присъстват на заседание на Комисията по енергетика.

Охраната обаче не ги пусна заради мерките срещу коронавируса.

Протестиращите обясняват, че от БСП са поискали зала, за да се осъществи тази среща, но председателят на НС Цвета Караянчева не е разрешила. Искали да раздадат своето възвание на всички народни представители, но след като майката с детето не били допуснати до тоалетна, решили да останат докрай.

Караянчева направи изявление във връзка със случващото се на входа на НС. ""Това, което сутринта получих от майките, е едно писмо до народните представители. Аз разбирам, че те искат да разговарят с нас. Винаги сме били отзивчиви и веднага съм го разпратила на групите. Не виждам причина дамите да стоят на пропуска. Те трябва да очакват обаждания от парламентарните групи. Виждам, че раздават декларации на депутатите. От тук нататък това, че седят и търсят контакти с народни представители - аз недоумявам", коментира председателят на парламента.

Към протестиращите майки се присъединиха и хора от „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова. "Групата на ГЕРБ са заявили, че ще се срещнат с майките през следващите два дни. Майките решиха, че ще почакат Караянчева тук, докато тя се освободи от своите ангажименти", обясни Манолова.

На протест в подкрепа на барикадиралите се вече призовават и от т.нар. Отровно трио:

https://www.facebook.com/otrovnototrio/videos/3597556980268559/?q=%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE%20%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE&epa=SEARCH_BOX

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България