Протестиращи затвориха "Хемус", полицията даде алтернативни маршрути

Протестиращи шуменци затвориха принудително движението за автомобили на пътен възел Белокопитово от магистрала "Хемус" след 12 часа, а от полицията реагираха с алтернативни маршрути. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили, съобщават от ОДМВР-Шумен.

Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно-Длъжко-Тимарево-Хитрино, по I-7 и АМ"Хемус".

По обратния път - от Варна за Русе, движението се осъществява по същия маршрут.

Пътуващите от Варна към София, на пътен възел Каспичан, се пренасочват по път I-2 след това по I-7, Велики Преслав в посока към град Търговище.

Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването, могат да използват общински път през село Градище, уточняват от полицията.

"Припомняме, че принудителното затваряне на пътища от републиканската пътна мрежа е административно нарушение съгласно Закона за движение по пътищата", оповестиха от полицията.

Минути преди 15 часа от ОДМВР-Шумен съобщиха, че движението по АМ "Хемус" и по път I- 2 след принудително затваряне от протестиращи вече е възстановено.

"Молим водачите на автомобили, които са попаднали в тапа на магистралата да не предприемат рисковани маневри и изпреварвания, докато не се нормализира напълно движението", настояха отново от полицията.

Близо 1 час и половина беше блокиран пътят към София и към Варна. Голяма част от пътуващите преди затворения участък бяха пренасочени и преминаха по алтернативен маршрут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България