Протест на жители от няколко столични квартала с искания за канализации и тротоари

Ключови кръстовища в София бяха блокирани

Стотици се събраха на протест и блокираха няколко ключови кръстовища в София. В рамките на един час днес от 17 до 18 ч. едно от кръстовищата на бул. „Цариградско шосе” беше блокирано от жители на кв. „Горубляне”. Подобни протести имаше и в кварталите „Панчарево”, „Кокаляне” и „Казичене”, информира БТВ.

Гражданите излязоха на протест с почти еднакви искания – изграждане на канализация, тротоари, облагородяване на детските площадки и междублоковите пространства. Те настояват общината да обърне внимание на това, че жителите на големите комплекси плащат в пъти по-ниски данъци в сравнение с тях.

Близо 250 жители от столичния квартал „Горубляне” спряха движението на ключовия булевард „Цариградско шосе”. Причините за недоволството – данъците за земя и смет, липсата на канализация в част от квартала, както и наличието само на една детска площадка.

„В „Горубляне” няма изградена изцяло канализация, но продължава изграждането, за следващата година ще бъдат отделени 3 млн. лева инвестиция на Софийска вода.”, заяви арх Румен Русев – кмет на район Младост.

Близо 200 човека пък блокираха Околовръстното шосе край „Казичене”. Освен проблемна канализация, недоволството им е и за непрекъснатото спиране на електрозахранването в район Панчарево.

От електроразпределителното дружество коментираха пред БТВ, че прекъсванията на електрозахранванията са с цел обезопасяване, тъй като в момента се извършва рехабилитация и модернизация на разпределителните мрежи в район Панчарево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България