Протест срещу насилието над деца

Мандатност на директорите в детските градини, по-малко деца в групите и камери в забавачките. Това поискаха бургаски родители, които се събраха в събота на протест срещу насилието над деца пред общината в Бургас.

Протестът се проведе на площад "Атанас Сиреков", а майките и бащите, бяха довели със себе си и малчуганите. Поводът за недоволството им е случаят в детска градина "Брезичка" , който нашумя преди дни.

На клип, се видя как една от възпитателките обижда и удря децата, а други две стоят безучастно. Четири възпитателки бяха уволнени, в това число и директорката на детското заведение след скандала, а прокуратурата образува досъдебно производство и предстоят разпити на свидетели и експертизи, за да се прецени ще има ли и повдигане на обвинения. От понеделник детската градина вече е с нови директорка и възпитателки.

В събота родителите, които се събраха на протест, заявиха, че искат спокойствие за децата си. Сред тях бяха и майки, и бащи на деца от "Брезичка". Майката на едно от потърпевшите деца, които се виждат на клипа заяви, че в момента дъщеричката и ходи с удоволствие на забавачка. Момиченцето се казва Ани и бе скубано и влачено от уволнената вече ръководителка на групата.

„Новите госпожи са невероятни, а новата директорка е уникален човек, имаме диалог", каза майката пред журналисти.

Коментари

Задължително поле