Проф. Ангелов: Новата власт да си създаде нов щаб (ВИДЕО)

"Слушайки коментарите на нашите политически опоненти и нови мераклии за властта, искам да кажа нещо много ясно. Уважаеми колеги, моля да прочетете действащите закона на Република България". Това каза по време на брифинга на ГЕРБ министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Моля да ви стане ясно какви са правомощията на Националния оперативен щаб. Кой носи отговорността за действията, за резултатите от пандемията и как се взимат решенията. Всички коментари, направени от политици, включително и от лекари, включително и от председателя на Здравната комисия д-р Симидчиев, ясни и точно показват, че тези хора не познават българското законодателство в сферата на здравеопазването и не знаят какво правят", коментира Ангелов.

“НOЩ e създаден като cъвeщaтeлeн oргaн към министър-председателя на Република България като надинституционална структура, която да координира държавни структури, които в момента действат. Съвсем лoгичнo e при формирането на ново парламентарно мнозинство и коректно отношение този Национален щаб да се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента и от д-р Симидчиев, че НОЩ е некомпетентен и трябва да бъде изграден от специалисти, епидемиолози и т.н. и от "Има такъв народ", които казаха, че не трябва да се ръководи от хирург, а от други хора. Направете го този щаб, но ако искате той да ръководи пандемията и да взема решения, преди това трябва да промените Закона за здравето, който изглежда не познавате", посочи здравният министър в оставка.

"Нека бъдем последователни, ние знаем какво правим и резултатите ясно го показват. Единствени сме в Европа с такива мерки и резултати. И с първата, и с втората, а и с третата вълна на COVID-19 се справихме.

По отношение на ваксинацията, ако организацията бъде направена правилно, през май може да се ваксинират по 50 000 души на ден, а през юни - по 55 000 души дневно. "Всичко е въпрос на организация и координация", допълни министърът на здравеопазването в оставка.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3067144906846892

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве