На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Проф. Владимир Чуков: „Ислямска държава“ се цепи на клонове

Снимка: Архив

Разпадането на Ислямска държава много силно стимулира процесите на трансфер на онези елементи от Ислямска държава, които успяха да избягат от епицентъра – Сирия най-вече. Това, което се сочи като безспорна истина, е създаването на отделни клонове на Ислямска държава, включително и в Европа, като основната ядка си остава Скандинавия, по-скоро Швеция. Това коментира арабистът проф. Владимир Чуков по БНТ след днешното терористично нападение във Франция.

Терористът активно е сърфирал в джихадистки сайтове, тоест той е имал е афинитет към съответната радикализация, от там той е възприел определени компоненти, за това как би се действало, коментира ексепертът.

„В тези три престъпления, които направи терористът, вече застреляният терорист, очевидно, че се открояват отделни компоненти на поведение на терористичен акт, осъществен от боец на Ислямска държава“, каза проф. Владимир Чуков.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Шведските говеда риваха cpeщу тръмп, че всичко им е спокойно… да го дyхат де6илите!

  2. ПРОБЛЕМА Е В ИСТОРИЧЕСКАТА СЪЩНОСТ НА РЕЛИГИИТЕ С ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ И С МОДЕРНИТЕ МЕТОДИ ЗА ГЕНЕТИКАТА ИЛИ ПРОЙЗХОДА НА ЧОВЕКА. ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ БАЗИРА НА ФАКТИТЕ. А ЕДИН ОТ МАЛКОТО ФАКТИ Е ЧЕ НА МОХАМЕД МУ СЕ ЯВИЛ КОЙ МИСЛИТЕ АРХАНГЕЛ МИХАЙЛ И ОТ ТАМ ТОЙ НАПИСВА КНИГАТА КОРАН ЕТО ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ. КОЙ СА ДЕСЕТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ ВИЖТЕ И ОТ ТАМ КАТО НАПРАВИТЕ ВРЪЗКАТА ВЪВ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗВОДА КОЙ Е МУХАМЕД ЕДИН ОТ МНОГОТО КОЙТО СА ПИСАЛИ КНИГИ ДАЛИ СА СВЕЩЕННИ ЕДНИ КАЗВАТ ЧЕ ДА ДРУГИ ЧЕ НЕ ЕТО ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЧЕРТАЕ ЧЕ САМИЯТ ТОЙ Е ВИДЯЛ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ НО ТОВА НЕ ГО ПРАВИ НИТО АНГЕЛ НИТО, БОГ ПИСАТЕЛ ДА ИЗРАЗИЛ СВОЯТА ВОЛЯ В КНИГА В КОЯТО ДОКОЛКОТО МОЖЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИМА ЕДИН ВАЖЕН ЕЛЕМЕНТ А ТОЙ Е КОГАТО СИ САМ СНИШАВАЙ СЕ СРЕД НЕВЕРНИЦИТЕ А КОГАТО СТЕ МНОГО И СТЕ СИЛНИ НАПАДАЙТЕ ДРУГО МИСЛЕЩИТЕ. ЗНАЧИ АРХАНГЕЛ МИХАЙЛ И ЦЕЛИЯТ ДУХОВЕН СВЯТ ИЗЛИЗА ЧЕ СА ДРУГОВЕРНИЦИ ЗАЩОТО ТАКАВА Е НЕБЕСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ. СПОРЕД ВАС ТОВА КАТО ПРОЙЗВЕДЕНИЕ КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА КАК ГО Е КВАЛИФИЦИРАЛА ВИЖТЕ ИСТОРИЯТА. ВЪПРОСА ТУК НЕ Е КОЙ НА КОГО И КАК СЕ Е ПОЯВИЛ А ДАЛИ ТОВА КОЕТО Е НАПИСАНО ОТ НАЗЕМЕН ИНДИВИД ОТГОВАРЯ НА ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ КОЙТО СА ФУНДАМЕНТА НА ЧОВЕШКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ. ТОЕСТ ВАЖНИ СА ЧОВЕК ДА ОБИЧА БОГ , ДА НЕ ЛЪЖЕ, ДА НЕ КРАДЕ …… ВСИЧКИ СВЕЩЕННИ ИЛИ КАКТО ИСКАТЕ КНИГИ НАПИСАНИ ОТХОРА ТОЕСТ ИМАЩИ ЗЕМЕН ХАРАКТЕР НЕ МОГАТ ДА ИМАТ ГОЛЯМА И АБСОЛУТНА ИСТИННОСТ ПОРАДИ ЕДНА ПРОСТИЧКА ЧОВЕШКА ЧЕРТА КАВА СЕ ЕГОЙЗЪМ МОХАМЕД НЕ Е ПРЕЖИВЯЛ КАТАРЗИСА НА ТОВА ПРОЧИТВАНЕ КАКТО ИСУС ХРИСТОС ТОЕСТ ДА НАДЕЛЕЕШ ТОЗИ ЧОВЕШКИ ЕГОЙЗЪМ И ВЪПРЕКИ ЧОВЕШКАТА ЛОШОТИЯ ДА ПРАВИШ ДОБРО ДА ПОЕМЕШ НА ПЛЕЩИТЕ СИ И ДА ДОКАЖЕШ И ДА ЗАЩИТИШ ТЕЗИ ДЕСЕТ БОЖИ ЗАПОВЕДИ. МОЙТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ВСИЧКИ КОЙТО ВЯРВЯТ В ТАЗИ СИЛА НАРЕЧЕНА БОГ НО ТОВА НАЛИЧИЕЪО НА ЕДНА ИЛИ ДРУГА КНИГА ОТ ХОРА ВИДЕЛИ ИЛИ НЕ ВИДЕЛИ АРХАНГЕЛ МИХАЙЛ СЛДЕ КАТО НЕ УВАЖАВАТ СВОБОДАТА НА ДРУГИТЕ ВЯРВАЩИ ИМА ЕДНО ПРАВИЛО УВАЖАВАЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ. НЕ МОЖЕ ЕДНИТЕ ДА УВАЖАВАТ А ДРУГИТЕ ДА КАЗВАТ НАШАТА РЕЛИГИЯ Е ПЪРВОРОДНА ИЛИ НЕЗНАМ КАВО СИ КОГАТО В САМАТА ИМ КНИГА ГО ПИШЕ ЧЕ ТОВА НЕ Е ТАКА С ТОВА СЕ ДОКАЗВА ЧЕ НА ЧОВЕШКИ ПИСАНИЦИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА ЧОВЕКЪТ НИКОГА НЕ БИЛ НИТО ЩЕ БЪДЕ СЪВЪРШЕН ТАКА, ЧЕ ВИЕ ПРЕЦЕНЕТЕ ВСЕКИ ЕДИН ДИКТАТОР ВЗЕМЕТЕ ДНЕШНО ВРЕМЕ А ТАКИВА ИМА И ЩЕ ГИ ИМА ИСКА ДА ОСТАНЕ ВЕЧЕН. САМО ЧЕ ЕДНИ СА БИЛИ НА ЕТАП В КОЙТО НОМЕРА С СВЕЩЕНСТВОТО Е БИЛО НА МОДА. ПО ВАЖНО Е ДНЕС КАКВО ПРАВИМ НИЕ ХОРАТА ЗА ДА ЖИВЕЕМ В МИР И ХАРМОНИЯ АКО СЕ СПАЗВАТ 10 ТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СМЕ ПО ДОБРИ И АКО СЕ КОНЦЕНТРИРАМЕ В ДНЕШНИТЕ ПРОБЛЕМИ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ОТ КЪДЕ СМЕ ДОШЛИ. ТОВА КОЯ КНИГА НАПИСАНА ОТ ЧОВЕК Е ПО СВЕЩЕННА ТОВА ДО НИКЪДЕ НЕ ВОДИ А ТОВА ЧЕ ЗЕМЯТА Е ЕДНА И СЕ ВЪРТИ ВСЕ ОЩЕ ЗА ВСИЧКИ И НИ ХРАНИ ВСИЧКИ И ЧЕ ВСИЧКИ РЕЛИГИЙ ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЯТ САМО ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ И ТЕ ДА БЪДАТ МОТОРЪТ ЗА ДВИЖЕНИЕ ЗА ЕДИН ПО ДОБЪР СВЯТ. ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА ПОГЛЕДНАТ В ТАЗИ ПОСОКА ДАЛИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ТОВА ЗАВИСИ ОТ МОЗЪЧНОТО ВЕЩЕСТВО. ФАНАТИЗМА Е РОЖБА НА ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.