Проф. дтн инж. Цоло Вутов дари кола за социални нужди на община Мирково

Дарението е част от благотворителната програма "Българските добродетели", която Геотехмин инициира в края на миналата година

С нова кола, получена като дарение от проф. Цоло Вутов ще се осигуряват доставките на храна по домовете за възрастни и нуждаещи се хора в рамките на общинските проекти „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“ и „Домашен социален патронаж“.

На специално събитие в София проф. Вутов връчи на кмета на Мирково г-жа Цветанка Йотина символичен плакет за направеното дарение с думите: “Искрено се вълнувам... Имам голям ангажимент към община Мирково. Това дарение е направено със съзнанието да бъдат подпомогнати възрастните хора, в това число тези, които са работили в Елаците-Мед. Това е началото на тази наша нова благотворителна програма, насочена към подпомагане на общественозначими и социални каузи“.

Г-жа Йотина благодари от  името на всички жители на община Мирково за новото дарение и за предишните, сред които санирането на детската градина в Мирково и много други.

Дарението е в рамките на благотворителна програма „Българските добродетели“, създадена по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов. Сред подписалите меморандума за програмата освен него и Геотехмин ООД, са инж. Драгомир Драганов, д-р инж. Владимир Вутов и д-р Иван Вутов като представители на дружествата Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Коментари

Задължително поле