Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Проф.д-р Анелия Клисарова, от БСП: Държавата абдикира от здравеопазването на хората

Здравният модел,който се предлага, не е нищо друго освен компилация на два отхвърлени вече здравни модела. Той започва грешно, защото не дава информация на каква база и на какви изчисления се прави. Държавата абдикира от здравеопазването на хората. Това коментира по време на обиколката на Корнелия Нинова във Варна проф.д-р Анелия Клисарова, депутат от БСП и бивш министър на образованието.

Тя разкритикува демонополизацията на Здравната каса с аргумента, че нито един частен фонд няма да сключи договор с болница във фалит, каквато е например тази във Видин. Проф.Клисарова припомни, че в страната има 1.6 млн. пенсионери, 1.3 млн. деца, 200000 държавни служители, бременни, неосигурени, чиито вноски се поемат от държавата. Как ще бъдат разпределени средствата за тези хора чрез новия здравен модел? Хората заплащат 4-4.5 млрд.лева от собствените си приходи, колкото и плаща и Здравната каса, каза още депутатката. Тя разкритикува модела, според който болниците сами ще определят цените си.Как по-бедните ще стигнат до тях и до лечение в тях, попита риторично проф.Клисарова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.