На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Проф. Иво Христов: В Русия 1% от обществото експлоатира близо 90% от ресурсите Хората там не живеят добре, надига изключително голямо социално недоволство, каза депутатът от БСП

Русия трябва да има съвършено нов, технологичен дизайн. Това означава нов социален дизайн, а не този в момента. Поради тази причина има натрупано огромно социално недоволство. Това зяви Иво Христов, депутат от БСП и социолог, по БТВ.

„Медведев беше лицето на този изключително ненавиждан от руснаците режим, а Путин започна да отпушва напрежението“, добави той.

„Хората в Русия не живеят добре. Там бавно, но сигурно се надига изключително голямо социално недоволство. То преди всичко е предизвикано от социалния модел, който беше наложен след разпадането на Съветския съюз. Това е олигархичен модел – 1% от обществото експлоатира близо 90% от ресурсите на страната. Виждам наченки за разбиране, че този модел не може да продължи, защото не може да осигури бъдещето на Русия като велика сила в XXI век“, на мнение е Христов.

Преди няколко дни Владимир Путин заяви, че е против идеята властта да се държи неограничено от лидера на страната, както е било при системата от времето на Съветския съюз.

„Путин разтоварва част от правомощията на условния президентски връх и ги дава, от една страна, на федералното събрание, а от друга – на Държавния съвет. Замисълът е, че независимо с или без личността на Путин, който и да дойде след него и да заеме поста, да не може да отмести Русия от курса, който е предприела. А именно суверенитет и независимост във външната политика и създаването на национален суверенен капитализъм вътре в страната“, каза още Иво Христов.

По думите му управляващите в Русия си дават много ясно сметка, че системата, на която Владимир Путин е само етикет в някакъв смисъл, е изчерпала своите икономически, социални и властови лимити.

„Моделът, който беше заложен от 2000 г. в Русия, постигна своите безспорни успехи в няколко направления. Възстанови разпада на страната. Путин реши проблема със Северен Кавказ, който можеше да взриви страната. Възстанови и вертикалата на властта. На трето място той възстанови международния авторитет на Русия и тя е ключов играч“, каза Христов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.