Проф. Урсула Менле: Фондация "Ханс Зайдел" ще продължи да работи за разширяване на диалога със страните от Балканите

Фондация "Ханс Зайдел" ще продължи да работи за разширяване на диалога със страните от Балканския регион, заяви председателят на фондацията проф. Урсула Менле на среща с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Председателят на българския парламент разговаря с проф. Урсула Менле, която е в България по повод отбелязването на 25-годишнината от откриване на представителството на организацията в страната ни.

Постигнатото по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, предстоящите избори за Европейски парламент и участието на жените в политиката бяха сред обсъдените теми. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази благодарност за активното участие на германски парламентаристи в срещите, организирани в рамките на Парламентарното измерение на първото за България председателство на Съвета на ЕС.

Цвета Караянчева отбеляза, че изборите за Европейски парламент, които предстоят през 2019 г., са предизвикателство за политиците, които трябва да разяснят на гражданите тяхната важност за бъдещето. Трябва да обясним на гражданите възможностите и перспективите, които предоставя Обединена Европа, добави тя.

Председателят на Народното събрание изрази надежда успешната работа на фондацията в България да продължи във всички направления.

За мен беше удоволствие да наблюдавам как се променя и развива България и какъв напредък има, отбеляза на срещата проф. Урсула Менле. Тя даде висока оценка на работата на представителството в България и изрази надежда успешното сътрудничество да продължи и занапред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България