Пускат Нено Димов под домашен арест

Днес 16-и състав на Специализирания наказателен съд с председател Елена Попова, с определение по ЧНД № 1192/2020 г., измени мярката за неотклонение на обвиняемия Нено Димов от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“. Това съобщиха от пресцентъра на Съда.

Съдът е приел, че обоснованото предположение не е разколебано съгласно представените по делото доказателства. По делото са представени и нови доказателства, които съдът прецени като пряко несъотносими към обвинението на обвиняемия Димов, но отбеляза, че същите са необходими с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинения за останалите обвиняеми по делотo.

Съдът се солидализира със становищата на страните, че не е налице реална опасност от укриване предвид образованието, трудовата ангажираност на обвиняемия преди мярката му за неотклонение и неговия постоянен адрес.

Съдът обаче прецени, че е налице, макар и в много ниска степен, реална опасност от извършване на престъпление с оглед необходимостта от назначаване на експертиза по делото за установяване на щетата, посочена в обвинението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България