Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

Пускат нови лекарства за диабет и астма

Важно разрешение е допускането на Victoza при лечението на деца и юноши на 10 и повече години с диабет тип 2.

ЕМА препоръчва 66 одобрения

Агенцията разрешава 30 иновативни съставки

За пръв път одобриха ваксина срещу смъртоносния вирус Ебола

Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръчва одобрението на 66 нови лекарства, става ясно от мониторинг на Агенцията за края на 2019 година. Част от тях касаят лечението на астма и диабет тип 1 и тип 2.

При тежка астма при пациенти, страдащи 12 и повече години от заболяването, се включва медикаментът Dupixent, който предлага допълнително поддържащо лечение. Три медикамента се включват за гликемичен контрол, като важно разрешение е допускането на Victoza да се включва при лечението на деца и юноши на възраст от 10 и повече години с диабет тип 2.

От ЕМА отбелязват, че около половината от новите лекарства – 30, са имали ново активно вещество, което никога досега не е било разрешено в ЕС.

Препоръчаните за одобрение медикаменти са приложими успешно за лечението на тумори, в областта на кардиологията, имунологията и др.

ЕМА отбелязва в мониторинга си и първата одобрена в историята на медицината ваксина срещу смъртоносния вирус Ебола. Болестта, която той предизвиква, е рядко, но тежко заболяване, при което смъртността варира от 25% до 90%. Най-голямото огнище на зараза до момента е в Западна Африка, където през 2014-2016 г. с повече от 11 000 смъртни случая. Ваксината Ervebo е генетично разработена, а данни от клиничните є изпитвания показват, че предпазва от Ебола след еднократна доза.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.