Пуснаха билети за концерта на Пласидо Доминго

Примата Соня Йончева изрази благодарност към Пласидо Доминго за приетата покана.

Кралят на операта ще пее пред катедралата “Св. Александър Невски”

От 50 до 250 лв. осигуряват място за меломаните

Доминго бе в България през 2014 г.

Кралят на операта Пласидо Доминго ще пее пред столичната катедралата на “Ал. Невски”. Концертът ще е на 31 август, а от днес са пуснати и билетите. Пласидо Доминго ще изпълни заедно с примата Соня Йончева популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Билетите за концерта струват от 50 до 250 лева, има и ограничен брой ВИП места, които се предлагат по 300 лева.

“За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата “Свети Александър Невски”. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана”, заяви Йончева при обявяването на новината, предаде БНР.

Пласидо Доминго отпразнува своя 80-годишен юбилей на 21 януари. Медиите по света отбелязаха заслугите му към оперното изкуство и проследиха неговата богата и продължителна кариера. “Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!”, споделя Доминго. Той посочи, че е радостен, че ще се върне отново в България, няколко години след концерта му в зала “Арена Армеец” през 2014 г., когато вдигна на крака публиката, изпълнявайки на български език песента “Моя страна, моя България” от репертоара на Емил Димитров.

Коментари

Задължително поле