Путин: Най-новото оръжие, обезпечило сигурността на Русия, ще накара да се замислят тези, свикнали с милитаристка и агресивна риторика

Най-новото оръжие, което е обезпечило сигурността на Русия за десетилетия напред, ще накара да се замислят тези, които са свикнали с милитаристка риторика, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

„Сериозни, пробивни стъпки, бяха направени в развитието на най-новото в света оръжие, което няма аналог и за което говорих в посланието си пред Федералното събрание на 1 март тази година“, заяви държавният глава. „Нашите нови системи, надявам се, ще накарат да се замислят тези, които са свикнали с милитаристка и агресивна риторика“.

Путин добави, че всички видове и родове войски на Русия през 2018 година са се развивали балансирано и по план и ядрената триада на страната е укрепена.

„Всички видове и родове войски се развиваха балансирано, в съответствие с приетите планове и новата Държавна програма за въоръжение, бяха снабдени със съвременни образци оръжие и техника“, заяви президентът.

„Значително бе укрепена и ядрената триада, която играе ключова роля за запазването на глобалния паритет“. По думите на Путин, делът на съвременното въоръжение е вече 82%.

Владимир Путин, обръщайки се към офицерите от Министерството на отбраната на Русия, подчерта, че укрепването на отбранителната способност, сигурността на Русия и защитата от външни заплахи остава ключова задача. Той подчерта тяхната изключително жизнена важност, която, по думите му, добре разбират всички политически сили и цялото общество.

Държавният глава предложи да се подложи на обсъждане, как е вървяло военното строителство през 2018 година и да се определят бъдещите приоритети. Президентът благодари на всички, които са взели участие в системната и последователна работа по модернизацията на армията и флота.

Коментари

Задължително поле