Путин поиска от новото правителство промени във всички области

Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички области, на първата среща с кабинета в Кремъл, предаде ТАСС.

"Трябва да поемате инициативи, да използвате нестандартни подходи, да покажете модерен стил на управление", каза държавният глава на премиера Дмитрий Медведев и министрите. "Тук трябва да е двигателят на промените във всички области и цялата страна трябва да усети темпото му", подчерта Путин и призова правителството да е пример за конструктивно сътрудничество с гражданското общество.

"Задачите, които ви очакват, са не просто сложни, а крайно отговорни. Това са цели от принципно ново равнище, от постигането им зависи жизнеспособността на страната ни, енергията на развитието й, бъдещето й, без никакво преувеличение. Чака ви много работа", предупреди президентът.

Путин остави на постовете им повечето основни министри като външния министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу. Сред редките промени в кабинета са лишаването на Виталий Мутко от поста вицепремиер, отговарящ за спорта, заради допинг скандала с руски спортисти, и издигането на финансовия министър Антон Силуанов до първи вицепремиер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа